Primăria Timișoara pregătește achiziționarea de noi vehicule pentru transportul în comun. Ce...

Primăria Timișoara pregătește achiziționarea de noi vehicule pentru transportul în comun. Ce sumă va fi cerută prin PNRR

1
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali timișoreni au votat astăzi două proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor oferite de transportul în comun.

Cel mai mare dintre acestea prevede achiziționarea de noi vehicule pentru flota de transport, respectiv 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie și 8 troleibuze cu motor electric. Suma solicitată de Timișoara este de circa 308,5 milioane de lei.

„Ținta noastră este ca în următorii ani să înlocuim vechea flotă de transport public cu vehicule nepoluante și să avem un transport public confortabil, modern și 100% verde.


În această toamnă așteptăm primele autobuze electrice să ajungă la Timișoara în urma unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, avem în evaluare achiziția a 25 de troleibuze noi și acum depunem documentația tehnică pentru încă 55 de mijloace de transport public nepoluante. Doar modernizând transportul public putem să îmbunătățim circulația în Timișoara”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Finanțarea este de 259 milioane de lei, fonduri provenite prin PNRR, la care se adaugă 49 de milioane de lei pentru TVA, cheltuieli suportate din bugetul de stat. Distribuția per tip de vehicul este următoarea: 85,4 milioane de lei pentru autobuze, 199,2 milioane de lei pentru tramvaie și 23,9 milioane pentru troleibuze.

În primăvară, Primăria Timișoara a depus o cerere de finanțare pentru achiziția a 25 de troleibuze, care se află în evaluare.

Tot cu 20 de voturi pentru a fost aprobat și proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Achiziția sistemului de e-ticketing necesar îmbunătățirii transportului public de călători în zona Timișoara”.

Ambele proiecte vor fi depuse în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2020 – 2026.

1 COMENTARIU

  1. Dominic Fritz, face gargară. Hai sa ne facem ca lucram.Sa spună ceva concret „AM REALIZAT, DATORITA MIE ” nu cacaturi ca încearcă, face demersul, vrăjeli de doi lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.