Profesor din vestul țării, cercetat de polițiști pentru purtare abuzivă. A fost...

Profesor din vestul țării, cercetat de polițiști pentru purtare abuzivă. A fost dat de gol pe TikTok

2
DISTRIBUIȚI

Un profesor din Arad este cercetat de polițiști pentru purtare abuzivă după ce ar fi jignit o elevă.

Potrivit IPJ Arad, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat miercuri din oficiu după apariția în presă a unui material despre un profesor de la un liceu din Arad care ar jigni elevele.

Este vizat un bărbat de 45 de ani din Arad, care este cercetat pentru adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Conform aradon.ro, profesorul în vârstă de 45 de ani predă religie ortodoxă la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad. Două eleve au început să povestească, pe TikTok, despre jignirile aduse de către profesor, dar și despre faptul că acesta alege frecvent să le vorbească elevilor despre viol sau sex.

O elevă de clasa a XII-a povestește, într-un filmuleț postat pe TikTok, despre cum profesorul „a început să țină ceva discurs pe care îl are el, despre femei, că merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent.


Sunt mulți copii în școală care îl apreciază, pot să înțeleg, poate să pară funny (amuzant – n.r.), dacă ai 12 ani. Țineți minte că nu e prietenul vostru!”. După ce tânăra a postat clipul, alte eleve ale profesorului au lăsat comentarii sau au postat alte clipuri în care recunosc că au trecut și ele prin astfel de momente, cu același profesor de religie.

La câteva ore după postarea clipului, mai multe eleve au recunoscut că au trecut prin aceleași momente delicate, cu același profesor de religie.

Filmările au ajuns și la direcțiunea școlii, dar și la Inspectoratul Școlar Județean Arad. Profesorul a recunoscut că totul este adevărat, conform aradon.ro. Laura Putnic, directorul Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, a declarat că „poate depășește limitele (profesorul – n.r.), iar în acest caz se pare că a depășit, ceea ce nu este permis”. Conform declarației oferite de Laura Putnic pentru Jurnal Arădean/aradon.ro, s-a primit și o sesizare scrisă, motiv pentru care Consiliul de Administrație al școlii a constituit o comisie de anchetă. Inspectoratul Școlar Județean Arad a demarat de asemenea o anchetă în ceea ce privește situația prezentată de elevele de la „Ghiba Birta”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.