Proiecte de milioane de lei ale Primăriei Timișoara și CJ Timiș, finanțate...

Proiecte de milioane de lei ale Primăriei Timișoara și CJ Timiș, finanțate prin PNRR. În ce vor fi investiți banii

0
DISTRIBUIȚI

Atât președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, cât și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, au anunțat astăzi aprobarea unor proiecte care au fost aprobate spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul masiv de dezvoltare a României finanțat cu bani europeni.

Astfel, noile proiecte ale Primăriei Timișoara aprobate în PNRR vizează educația. „Modernizarea liceelor Calderon, Coandă și de Industrie Alimentară are finanțarea asigurată prin fonduri PNRR. 50 de milioane de lei câștigați pentru a le eficientiza energetic și a le transforma în școli verzi. Ana Aslan și gimnazială 1 din Traian sunt în evaluare și sperăm ca în scurt timp să primim finanțare și pentru ele.


Fiecare leu pe care îl atragem pentru investiții în infrastructura educațională este un leu investit în viitorul copiilor Timișoarei. Fiecare elev din Timișoara trebuie să aibă condiții moderne de studiu, indiferent dacă școala la care merge e în centru sau într-un cartier sau dacă e un liceu de elită sau unul vocațional sau tehnologic”, a transmis primarul Fritz.

La rândul său, Alin Nica a anunțat astăzi care sunt primele proiecte ale CJT care vor primi finanțare prin PNRR. „Am câștigat 9.2 milioane lei cu primele proiecte aprobate în cadrul PNRR! Proiectele de renovare energetică a Liceului Gh. Atanasiu, a corpului administrativ și aerogării Aerodromului Cioca sunt două inițiative ale Consiliului Județean Timiș care au finanțarea asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Acestea sunt, de altfel, primele proiecte pentru care am solicitat fonduri în cadrul PNRR, Componenta C5 – Valul renovării. Recent am lansat alte 12 solicitări de fonduri cu o valoare de 77 de milioane de lei. Sunt inițiative care vizează renovarea energetică a unor obiective de infrastructură educațională, administrativă, de îngrijire și asistență pentru persoane cu dizabilități. Vorbim de sume considerabile, de investiții care vor contribui la scăderea costurilor de funcționare și de lucrări majore care vor sprijini economia locală pe mai multe paliere”, a transmis Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.