Război în Ucraina, ziua 225. Serviciile secrete americane cred că Daria Dughina...

Război în Ucraina, ziua 225. Serviciile secrete americane cred că Daria Dughina a fost asasinată de ucraineni

0
DISTRIBUIȚI

Serviciile de informaţii americane cred că structuri ale Guvernului Ucrainei au autorizat atacul cu bombă din august, în apropiere de Moscova, soldat cu moartea Dariei Dughina, fiica filosofului Aleksander Dughin, ideologul Kremlinului, iar oficialii din SUA se tem de intensificarea conflictului.

Statele Unite nu s-au implicat în nici un fel în atac, nici prin furnizare de informaţii, nici prin alte modalităţi, afirmă oficialii americani. De asemenea, oficialii de la Washington spun că nu au ştiut de operaţiune şi s-ar fi opus dacă ar fi ştiut. Washingtonul i-a mustrat pe oficialii ucraineni după aflarea informaţiilor despre atac.

Administraţia Volodimir Zelenski a negat, imediat după atac, orice implicare în asasinat, iar acum a susţinut din nou în faţa Washingtonului că nu este implicată.

Rusia nu a ripostat în mod specific la acest asasinat, dar Statele Unite se tem că astfel de atacuri, cu o mare valore simbolică şi care au impact mic pe câmpul de luptă, pot provoca Moscova să lanseze propriile atacuri asupra oficialilor ucraineni de rang înalt.

Oficialii americani sunt nemulţumiţi de lipsa de transparenţă a Ucrainei despre astfel de acţiuni, mai ales cele comise pe teritoriul Rusiei.

Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani, a fost asasinată în august, într-o explozie care a vizat maşina sa, la periferia Moscovei.


Autorităţile ruse cred că ţinta atacului era tatăl Dariei, filosoful Aleksandr Dughin, considerat ideologul Kremlinului.

Administraţia Vladimir Putin a transmis imediat că atentatul soldat cu moartea Dariei Dughina a fost planificat şi comis de serviciile secrete ucrainene. „Crima a fost planificată şi comisă de serviciile secrete ucrainene”, a comunicat Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia.

Bombardamentele de peste noapte din orașul ucrainean Zaporojie au avariat sau distrus mai multe clădiri rezidențiale, provocând incendii și răniți.

Declarația a fost făcută joi dimineață de către guvernatorul regional Oleksandr Starukh, citat de Reuters. „Ca urmare a atacurilor inamice, au izbucnit incendii în oraș”, a scris Starukh pe Telegram. „Există posibile victime. Salvatorii scot deja oameni de sub dărâmături”, a adăugat Starukh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.