Război în Ucraina, ziua 227. Explozie puternică, sâmbătă dimineaţă, pe Podul Kerci,...

Război în Ucraina, ziua 227. Explozie puternică, sâmbătă dimineaţă, pe Podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea UPDATE 2 Circulația reluată pentru autoturisme

2
DISTRIBUIȚI

UPDATE 2 Circulația rutieră pe podul din Crimeea care sâmbătă, a fost avariat de o explozie, a fost redeschisă, potrivit Sky News.

Autoritățile regionale au anunțat că podul a fost redeschis traficului. Totuși, pe pod nu pot trece decât autoturismele și autobuzele după ce sunt atent verificate. Camioanele sunt nevoite să utilizeze feribotul pentru a face traversarea.

„Circulația vehiculelor de-a lungul podului din Crimeea a început. În acest moment, traficul este deschis pentru autoturisme și autobuze, cu o procedură de inspecție completă. Îi rugăm pe șoferii de camioane să își planifice traseul folosind trecerea cu feribotul de la Kerch”, a declarat Serghei Aksyonov, potrivit Sky News.

UPDATE 1  O explozie puternică s-a produs, sâmbătă dimineaţă, pe Podul Kerci, care face legătura dintre Rusia şi peninsula Crimeea.

Potrivit primelor informaţii, un tren cu vagoane cisternă a sărit în aer şi a produs o deflagraţie foarte mare.

În imagini se vede cum o parte rutieră a podului s-a prăbuşit.

Explozia, despre care martorii au spus că a putut fi auzită la kilometri distanţă, a avut loc sâmbătă, în jurul orei 6 dimineaţa, în timp ce un tren traversa podul, deşi nu a fost imediat clar care a fost cauza, potrivit The Guardian.

Unele imagini păreau să arate un al doilea incendiu la o anumită distanţă de incendiul principal.

Imagini ulterioare păreau să arate, de asemenea, că o parte a podului rutier care merge paralel cu şinele de tren se prăbuşise.

Serviciul rus de ştiri Tass a declarat că a fost implicat un camion cisternă cu combustibil.

„Potrivit datelor preliminare, un vagon cisternă de combustibil [feroviar] a luat foc la una dintre secţiunile podului din Crimeea, arcele de navigaţie nu sunt avariate”, a declarat Oleg Kryuchkov, consilier al şefului rus de ocupaţie din Crimeea.

Pasajul de cale ferată face parte dintr-o pereche de poduri paralele, care traversează strâmtoarea Kerch, care leagă Krasnodar în Rusia şi Crimeea, care a fost construit de Rusia după invazia şi anexarea Crimeei în 2014.

Cu o lungime de aproximativ 12 mile (19 km), podul rutier a fost inaugurat de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018, iar podul feroviar a fost deschis doi ani mai târziu.
Podul este atât extrem de simbolic pentru Rusia, cât şi o importantă rută logistică de aprovizionare pentru forţele ruseşti din Crimeea şi din sudul Ucrainei ocupate de Rusia.

Știrea inițială

O serie de explozii au zguduit orașul Harkov din estul Ucrainei sâmbătă dimineață.


Coloane înalte de fum se văd pe cer și s-au declanșat o serie de explozii secundare.

Nu s-au rapoart deocamdată victime, relatează AP. Exploziile au avut loc la câteva ore după ce Rusia și-a concentrat atacurile în invazia tot mai „tulbure” a Ucrainei asupra zonelor pe care le-a anexat ilegal, în timp ce bilanțul victimelor atacurilor anterioare cu rachete asupra unor clădiri de apartamente din orașul Zaporizhzhia, situat în sudul țării, a crescut la 14 morți.

Primarul din Harkov, Ihor Terejov, a declarat pe Telegram că exploziile de la primele ore ale dimineții au fost rezultatul unor atacuri cu rachete în centrul orașului. El a precizat că exploziile au provocat incendii la una dintre instituțiile medicale din oraș și la o clădire nerezidențială.

Circa 200 de morminte și o groapă comună au fost descoperite în orașul Liman, care a fost recent eliberat de forțele ucrainene după ce a fost ocupat de armata rusă și de milițiile sale aliate timp de mai multe luni, potrivit autorităților din regiunea Donețk, scrie CNN.

În cele aproximativ 200 de morminte au fost îngropați civili, a declarat Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk.

Groapa comună „poate conține atât militari, cât și civili”, a spus Kyrylenko. „Numărul exact nu a fost încă stabilit”.

Procurorii investighează aceste locuri și vor începe în curând procesul de exhumare, a adăugat el.

În Sviatohirsk, care s-a aflat sub ocupație rusă timp de aproximativ trei luni, Kyrylenko susține că 21 de cadavre au fost reînhumate. Aceștia erau civili care au murit în timpul ocupației, a precizat el.

Toate cadavrele care au fost reînhumate au fost identificate și îngropate corespunzător, a adăugat el.

2 COMENTARII

  1. Vrajeala ruseasca, cu un video cu lipsa de cadre si o poveste cusuta cu ata alba (ca multe altele). Ce puteau sa zica? Ca apararea lor e inutila pentru unele proiectile NATO lansate de ucrainieni? Evident ca se doreste o escaladare (risc nuclear) ca sa se poata interveni in forta peste boschetarii rusi. Cine inca viseaza ca ruZZia este o mega putere (impotriva a +30 de aliati), sa caute „furtuna in desert” si ce s-a intamplat cu Irak (a patra putere militara la momentul respectiv). Exact acelasi scenariu: anexare de teritoriu (Kuweit), amenintari si bombardari cu arme chimice, incapatanare si ambitie dictatoriala .. etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.