Război în Ucraina. ziua 247. Noi atacuri cu drone iraniene în regiunea...

Război în Ucraina. ziua 247. Noi atacuri cu drone iraniene în regiunea Kiev

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Mai multe incendii au izbucnit joi în regiunea Kiev după o serie de atacuri cu drone lansate de ruși, potrivit CNN. Mai multe elemente de infrastructură au fost avariate de drone în regiunea Kiev, anunță serviciile de urgență din Ucraina.

Obiectivele au fost atacate cu drone de fabricație iraniană, mai spun ucrainenii. Nu s-au înregistrat decese sau persoane rănite. 48 de lucrători ai serviciilor de urgență au intervenit pentru a stinge incendiile.

Rusia se va confrunta cu ”o mare furie” din partea multor ţări dacă se retrage din acordul privind exportul de cereale ucrainene, care expiră la jumătatea lunii noiembrie, a avertizat joi secretarul de stat american Antony Blinken, relatează AFP.

„Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a menţine acordul”, a spus Blinken în cursul unei vizite la Ottawa.

El a susţinut că o decizie a Rusiei de a pune capăt acestui acord va fi întâmpinată cu „o profundă îngrijorare” şi „multă furie de către ţările din întreaga lume care beneficiază de cerealele ucrainene”.

Aşa-numitul acord de la Marea Neagră, semnat la 22 iulie sub egida ONU, a stabilit proceduri pentru 120 de zile pentru a permite exportul de cereale ucrainene blocate de război.

De asemenea, secretarul de stat american a ţinut să salute activitatea Naţiunilor Unite în semnarea acestui acord şi efectele benefice pe care le-a avut pe tot globul, în special în „ţările din Sud, în Africa, în Asia şi în alte părţi unde s-a resimţit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.