Război în Ucraina, ziua 249. Rusia îşi suspendă participarea la acordul pentru...

Război în Ucraina, ziua 249. Rusia îşi suspendă participarea la acordul pentru exporturile de cereale ucrainene

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-110608074">

Rusia a suspendat participarea la un acord intermediat de ONU pentru exportul de produse agricole din porturile ucrainene în urma atacurilor asupra navelor din Crimeea, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării, citat de TASS, relatează Reuters.

Suspendarea va reduce exporturile de cereale ucrainene din porturile sale cruciale la Marea Neagră.

Rusia i-a spus secretarului general al ONU, Antonio Guterres, într-o scrisoare, văzută de Reuters, că suspendă acordul pentru un „termen nedeterminat”, deoarece nu poate „garanta siguranța navelor civile” care călătoresc în temeiul pactului.

Rusia a cerut, de asemenea, Consiliului de Securitate al ONU să se întrunească luni cu privire la atac, a scris pe Twitter ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Rusia a acuzat de asemenea marina Marii Britanii de un „atac terorist” asupra gazoductelor Nord Stream și a susținut că „specialiștii” britanici au ajutat un atac cu drone la Sevastopol.

Marea Britanie a declarat sâmbătă că afirmațiile Rusiei, inclusiv că personalul marinei britanice a aruncat în aer conductele Nord Stream luna trecută, sunt false și urmăresc să distragă atenția de la eșecurile militare ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că suspendarea de către Rusia a acordului privind exportul de cereale în Marea Neagră necesită un răspuns internaţional puternic din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a Grupului celor 20 de economii majore, informează Reuters.

Într-un mesaj video, preşedintele Zelenski a acuzat Rusia că încearcă să creeze o foamete artificială în Africa, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.