Poliţiştii au dat aproape 500 de amenzi în urma unei razii în...

Poliţiştii au dat aproape 500 de amenzi în urma unei razii în vestul ţării

0
DISTRIBUIȚI

În weekendul trecut, poliţiştii au efectuat o razie amplă pe raza judeţului Caraş-Severin. S-au aplicat aproape 500 de amenzi celor care au încălcat legislaţia iar nu mai puţin de 50 de permise de conducere şi certificate de înmatriculare au fost reţinute şi retrase cu această ocazie.

Polițiștii rutieri. cât și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța traficului rutier. Pentru abaterile constatate au aplicat 491 de sancțiuni contravenționale, dintre care 231 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

53 conducători auto și patru pasageri au fost sancționați contravențional pentru că nu au purtat centura de siguranță pe timpul deplasării.


Opt conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h, respectiv cu peste 70 km/h limitele legale de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Alte 24 de permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 35 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate şase infracțiuni la regimul rutier. În această dimineață, polițiștii rutieri cărășeni au acționat pe drumurile publice din județ pentru verificarea legalității transportului public de persoane. În acest context au fost verificate peste 100 de autovehicule, dintre care 25 destinate transportului de elevi.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate la regimul rutier, fiind reținute trei permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare.

Acțiuni de tipul Truck&Bus sunt organizate pe parcursul întregii săptămâni, în conformitate cu Calendarul de operațiuni Roadpol, pentru acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.