„Regele păcănelelor” din România despre „vestul sălbatic” al jocurilor de noroc: „Până...

„Regele păcănelelor” din România despre „vestul sălbatic” al jocurilor de noroc: „Până în 1993 mergeam prin țară și băgam banii în portbagaj”

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre primii români care au știut să profite de o industrie relativ nouă pentru România anilor ’90 a fost timișoreanul Sorin Constantinescu. Acesta a început cu celebrele „păcănele”, imediat după Revoluție, și a ajuns cu timpul să deschidă propriul cazino.

Conform proprilor spuse, a ajuns din greșeală la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnica din Timișoara, fiind dintotdeauna pasionat de comerț și afaceri. Născut la Timișoara, Constantinescu a „gustat” din comerțul ilicit cu produse aduse din Serbia, înainte de Revoluție,

„Am ajuns dintr-o conjunctură, după Revoluție, în acest domeniu al jocurilor de noroc. Eram la Timișoara și am terminat facultatea chiar atunci după revoluție în ’90, nu aveam de muncă și dintr-o întâmplare am fost angajat la un bar care adusese două păcănele de la sârbi, și acolo mi-am dat seama că este un potențial de afacere foarte mare”, a povestit antrepenorul în cadrul emisiunii „Fluier final” de la radio Sport Total FM.

Acesta a început să cumpere și să instaleze „păcănele” în mai multe orașe din țară, iar succesul a fost instantaneu.


„De abia în august 1993 s-a legiferat în România activitatea aceasta a jocurilor de noroc. Până în 1993 luam banii și îi băgam în portbagaj la mașină, nu erau niciun fel de taxe, niciun fel de impozite, absolut nimic, nu era ANAF, nu era casă de marcat. Dădeam o tură prin țară și culegeam banii, nu aveam ce face cu atâția bani. Erau mulți, dar nu aveam educație financiară și i-am cheltuit pe toți pe vremea aceea. Câți câștigam atât cheltuiam”, și-a amintit Sorin Constantinescu.

De atunci, omul de afaceri și-a deschis propriul cazino și a fost președintele Asociației de Cazinourilor din România. „În București am ajuns în ’92 și ’93, în momentul în care am începusem să am tot mai multe aparate și le plasasem și prin Moldova, și prin Constanța, și peste tot, era foarte greu să vii din Timișoara și să dai o tură prin toată țară, iar astfel era mult mai ușor să vii din București. Pe vremea lui Ceaușescu nu erau firme private și în afară de cei care au făcut comerț exterior și au făcut parte din vechea Securitate, noi restul n-am știut să facem afaceri și am învățat așa, din greșeli, din pierderi, din falimente, ne-am autoeducat. În Las Vegas, prin 2000, când aveam deja peste 10 ani de activitate și deja știam cu ce se mănâncă, mi-am perfecționat partea de management, de jocuri de cazino”, a mai spus antrepenorul, care acum se ocupă doar de consultanță în domeniu, în emisiunea citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.