Rețea care făcea contrabandă cu alcool și țigări în inima țării, destructurată...

Rețea care făcea contrabandă cu alcool și țigări în inima țării, destructurată de DIICOT

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1183792912">

Două persoane sunt cercetate sub control judiciar şi alte două au fost arestate preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, într-un dosar instrumentat de DIICOT – Biroul Teritorial Harghita.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus pe 29 septembrie reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a patru inculpaţi pentru săvârşirea acestor infracţiuni.

În cauză s-a reţinut faptul că, în anul 2021, trei inculpaţi s-au constituit într-un grup infracţional organizat, la care au aderat alte 17 persoane din judeţele Harghita şi Mureş, cu scopul de a efectua activităţi de comercializare, depozitare şi transport de ţigarete şi alcool provenind din contrabandă.

În data de 29 septembrie, organele de cercetare penală au pus în aplicare 22 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Mureş şi Harghita, fiind descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 170.000 de ţigarete de diferite mărci, 65.000 de lei, 1.230 de euro şi 34 de litri de alcool.

Anterior în cauză s-a identificat şi ridicat în vederea cercetărilor cantitatea de 207.000 ţigarete provenind din contrabandă, comercializată de către membrii grupului infracţional organizat.

Vineri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus continuarea cercetărilor cu doi dintre inculpaţi sub măsura controlului judiciar, cu privire la ceilalţi doi fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă, în aceeaşi zi Tribunalul Harghita dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost efectuate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul BCCO Alba Iulia, BCCO Cluj-Napoca, IPJ Harghita, IPJ Mureş şi jandarmii Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I Târgu Mureş” şi IJJ Mureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.