Român căutat pentru tentativă de omor după o răfuială între două grupări...

Român căutat pentru tentativă de omor după o răfuială între două grupări mafiote în Elveția, reținut la peste 10 ani de la comiterea faptei. Suspectul conduce o grupare extrem de violentă

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat care se afla în stare de arest la domiciliu într-un alt dosar a fost reținut joi de procurorii DIICOT și polițiști din cadrul DCCO pentru tentativă de omor, faptă comisă în Elveția în 2012. Bărbatul este liderul unei periculoase grupări care se ocupa cu proxenetismul, spălarea de bani și numeroase alte activități ilegale în mai multe țări din Europa.

În perioada în care a coordonat activitatea de proxenetism pe teritoriul Elveției, liderul grupării a intrat în conflict cu membrii unei alte grupări concurente, formată din cetățeni de origine albaneză.

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 9 martie 2012, trei cetățeni români au atacat, cu intenția de a ucide, un cetățean albanez. În acest scop, cei trei cetățeni români au urmărit cu autoturism cetățeanul albanez și, în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, au procedat acroșat autovehiculului condus de victimă, împingându-l pe marginea drumului, unde au coborât din mașină și au început să îl lovească pe acesta cu diverse obiecte contondente și înțepătoare. Cei trei cetățeni români au lovit în mod repetat cu cuțitele victima, provocându-i 13 sau 14 răni prin tăiere și înjunghiere, în zona toracelui, spatelui, picioarelor și brațelor, aceasta suferind un hemopneumotorax bilateral dreapta și o contuzie pulmonară posterioară bilaterală.


Infracțiunea de tentativă la omor calificat a fost comisă în contextul conflictului dintre grupările de criminalitate organizată din Romania și Albania, legat de împărțirea și administrarea teritoriului și a persoanelor care practicau prostituția în Ticino, Elveția. Precizăm faptul că doi dintre autorii faptei au fost condamnați definitiv în Elveția pentru comiterea tentativei la omor calificat”, a transmis DIICOT.

În urma percheziției domiciliare efectuată în cauză, au fost descoperită și ridicată suma de aproximativ 43.000 de euro, precum și bijuterii din metal de culoare galbenă și pietre incolore. La sediul DIICOT București a fost condus, în vederea audierii, un suspect, aflat în stare de arest la domiciliu în altă cauză. Față de acesta a fost dispusă la data de 6 octombrie 2022 măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Liderul a reușit să-i eludeze pe oamenii legii și pentru că a avut timp de mai mulți ani sprijinul unui polițist antidrog.

„Un rol important în gruparea infracțională l-a avut inculpatul Badea Robert Cristian, polițist în cadrul BCCO, Serviciul Antidrog, persoană care a asigurat atât consilierea juridică a liderului grupării infracționale, cât și fluxul de informații, din interiorul instituțiilor de aplicare a legii, cu privire la activitățile de cercetare desfășurate de acestea, către liderul grupării și prin intermediul acestuia, către toate grupările infracționale. De asemenea, inculpatul Badea Robert Cristian i-a asigurat liderului grupării inclusiv accesul în mediul penitenciar, unde acesta a avut acces la datele privind eventuale denunțuri sau inițiative de a formula denunțuri provenite de la persoane încarcerate și care s-au aflat în relații cu acesta. Totodată, în vederea obținerii de profituri financiare și «albirii» provenienței ilicite a acestora ofițerul de poliție a întreprins, împreună cu liderul grupării, demersuri în nume personal în vederea deschiderii și administrării în fapt a două case de pariuri sportive, dar care funcționau în drept ca și puncte de lucru ale unei societăți comerciale coordonate de către liderul grupării”, a transmis DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.