Să fie muzică: trei zile de concerte și DJ seturi în centrul...

Să fie muzică: trei zile de concerte și DJ seturi în centrul orașului Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni, Piața Operei din Timișoara va fi gazda unui eveniment intitulat Let there be music, în cadrul căruia timp de trei zile publicul va avea parte de concerte și DJ seturi cu o serie de artiști locali și nu numai. Evenimentul este organizat de Asociația No Sheep și Ravi, în cadrul proiectului Nemesis Sound Community.

„Nemesis Sound Community s-a născut din nevoia de colaborare. Intenționăm să adunăm artiști din toate genurile și categoriile, să-I aducem împreună, să se cunoască, să se dezvolte, să colaboreze și să nască lucruri noi. Ne axăm în special pe artiști locali și artiști underground, care trebuie susținuți și promovați. Unul dintre scopurile noaște este acela de a implica artiștii în viață comunității creând evenimente care să susțînă cauze sociale, culturale , de mediu și orice alte nevoi are comunitatea locală. Avem o experiență de peste 20 de ani în domeniul muzicii, teatrului, artelor plastice, organizării de evenimente, lucrului cu oamenii, plus baza materială: un sistem de sunet de 52.000 de wați și ne-am gândit că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să susținem și să dăm mai departe ce știm și ce avem. Sperăm că acest proiect, pe care l-am lansat acum gouă luni să devină un exemplu de interacțiune și implicare a artiștilor în viața orașului. Tot acum, în cadrul acestui eveniment, lansăm un sondaj de opinie, care poate fi accesat aici, legat de viața artistică și culturală a Timișoarei. Așa vom putea să fim în legătură cu publicul și vom ține cont de preferințele lui, în conceperea evenimentelor viitoare“, spun organizatorii acestui eveniment care va avea loc în perioada 7 – 9 octombrie în Piața Operei din Timișoara.

Sondajul de opinie poate fi accesat și urmând QR code-ul din imaginea de mai jos:

Printre artiștii care vor susține concerte se numără și cantautorul timișorean Călin Lupu, cel care anul trecut a lansat albumul de debut care cuprinde 11 piese.


Melodia care dă titlul acestui debut, „Angels with dirty wings“, s-a calificat în finala concursului „The UK Songwriting Contest“, la categoria rock.

Formația The Other You – alcătuită din Melania Jurchiță (voce), Iustin Negru (chitară electrică), Armin Fatol (chitară acustică), Gabi Adorian (clape) și Alex Duță (tobe) a susținut primul concert în luna octombrie anului 2020 și a lansat deja câteva single-uri care s-au bucurat de o primire entuziastă din partea melomanilor.

Trupa Evergreen a luat naștere cu 12 ani în urmă la inițiativa lui Tareq Hajaj și este o formație de medici pasionați de muzică din Timișoara. Alături de el din echipă mai fac parte Șerban Talpoș (chitară, voce), Adrian Cândea (chitară bass) și Șerban Jadaneant (tobe).

Formația timișoreană Sanctuar a lansat în acest an un single nou care poartă numele de „Metaliști“ și a revenit în fața publicului, susținând un recital în deschiderea concertului aniversar Celelalte Cuvinte, eveniment care s-a desfășurat la Casa Tineretului. Trupa a debutat pe scena rock-ului autohton în cadrul festivalului Rock la Mureș (Periam – Port) și a participat la mai multe festivaluri de motociclişti, susținând concerte în diferite cluburi locale, dar și în cadrul unor evenimente publice. După câțiva ani de muncă, Sanctuar a lansat în aprilie 2007 albumul de debut „Fiinţe alese”. În anul 2013, formația a fost desemnată finalistă la cel mai important concurs rock Wacken Open Air România, reprezentând cu fruntea sus, în acest eveniment, zona de vest a țării. În decursul anului 2016, trupa timişoreană a participat şi la realizarea compilaţiei One Take – Made in TM – disc care conţine melodii înregistrate de zece trupe din oraşul nostru.

Printre artiștii care vor susține concerte se numără și Ravi

Pe numele său adevărat Răzvan Stochița, timișoreanul Ravi pregătește un album nou. La 14 ani a început să scrie poezii, la 16, în timpul unei călătorii la munte, a descoperit folkul și pasiunea lui pentru artă și creație a început să capete forme și mai clare. De aici și până la a împrumuta o chitară, a se închide în casă două săptămâni și a învața să cânte prima melodie a fost doar un pas. În 1997 Adrian Păunescu îl aude pe stradă cântând melodia „Două fântâni”, rămâne impresionat de vocea lui puternică și aparte și îl invită la cenacul „Totuși iubirea” ca debutant. Urmează două albume, lansarea trupei Hazard și un succes binemeritat, curmat din păcate de câteva probleme medicale care îl forțează să renunțe la carieră.

Gheorghe Iovu, „magicianul sufletelor”, artistul timişorean care compune şi interpretează muzică terapeutică de peste douăzeci de ani, fiind primul meloterapeut acreditat de instituţii de specialitate, a lansat de-a lungul anilor o serie de discuri care au avut parte de succes în rândul melomanilor.

Printre cei care vor mai susține concerte și seturi în cadrul acestui eveniment se numără Sonar (Reșița), Vârful Omu (Sibiu), Pneumatix, Madmatik, ALN (Italia) și VsLIN. Prezentatorul evenimentului Let there be music va fi Răzvan Munteanu, solistul formației timișorene The Bandits, care în luna mai a acestui an a lansat albumul Povești din Pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.