„Leii din Banat” joacă acasă în eurocupe după aproape zece ani. Petricevic:...

„Leii din Banat” joacă acasă în eurocupe după aproape zece ani. Petricevic: „Am scos costumul din dulap”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara / Facebook

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara joacă miercuri seara în sala „Constantin Jude” în Alpe Adria Cup. Ţinând cont că actuala echipă e continuatoarea lui „Elba” (numită apoi şi BCM Elba sau BCT, printre altele), pentru „lei” este o revenire în eurocupe după aproape un deceniu. Adversara bănăţenilor va fi formația slovacă Spisski Rytieri.

În sezonul 2022-23, deocamdată, „leii” nu au cunoscut decât gustul victoriei. Şirul fiind completat sâmbătă, la Bucureşti, unde, în LNB, timişorenii au bătut ABC Laguna cu 83-76. Următoarea provocare e peste două zile, în „Olimpia”.

„Văd acest meci ca pe o sărbătoare a baschetului timișorean, dacă mai putem vorbi despre importanța baschetului timișorean, căci văd că este cam a patra, a cincea opțiune în preferințe. Este primul meci în cupele europene după aproape zece ani și este primul joc de baschet în cupele continentale pentru actuala administrație a clubului.


Dacă peste două luni și ceva, Timișoara urmează să fie Capitală Europeană a Culturii, baschetul vrea să aducă Timișoara în atenția Europei, din punct de vedere sportiv, într-un fel de avanpremieră. Din punct de vedere cultural, e adusă de mult timp, dar din punct de vedere al baschetului nu a fost cazul. În felul acesta văd și trăiesc acest meci ca pe o sărbătoare. Să știți că am scos costumul din dulap, dar până miercuri trebuie să mănânc doar broccoli și sparanghel, ceea ce totuși nu e dramatic…”, a declarat Dragan Petricevic, antrenor principal SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara.

Pentru oaspeţi va fi primul meci în actualul sezon de Alpe Adria Cup, în timă ce bănăţenii au şase din şase – victorii în meciurile oficiale ale noii stagiuni (două în Alpe Adrian, două în campionat, două în Cupa României).

„Echipa resimte oboseala. Nu este vorba doar despre meciuri, ci și despre deplasări. Mai în glumă, mai în serios, ca în orice instituție publică, trebuie să facem un raport de activitate lunar. În ultimul raport, am scris câte ore am petrecut în autocar, din care câte ore nocturne, am omis doar să scriu câte ore ne-a plouat pe drum. Este o meserie pe care ne-am asumat-o cu toții, nu e o problemă. Călătoriile nocturne, până la 4-5 dimineața, nu sunt o noutate și nu le avem numai noi, dar s-au adunat: drum până în Croația și drum înapoi, drum până la Mediaș și întoarcerea, la fel la București și se simte oboseala. Pe lângă asta mai e și problema antrenamentelor. Nu te poți antrena doar pentru următorul meci, mai ai nevoie de ședințe în care să repari sau chiar să schimbi anumite lucruri în jocul tău, pentru că intervine scouting-ul și adversarii încep să-ți cunoască schemele”, a precizat Petricevic.

Precedentul meci din cupele europene de baschet la Timișoara a fost la 20 noiembrie 2012, în FIBA Europe Cup, între BC Timișoara şi Szolnoki Olajbanyasz (scor 80-93).

Partida SCM Timişoara – Spisski Rytieri se dispută miercuri, de la ora 18.30, în sala „Constantin Jude”, în cadrul grupei D din Alpe Adria Cup. În 22 și 23 septembrie, în turneul de la Zabok (Croația), „leii” le-au învins pe KK Zabok (88-63) și KK Rogașka (Slovenia, 103-97) în primele sale jocuri din competiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.