Strada Fără Nume: zece filmări cu artiști „spoken word” realizate în Timișoara

Strada Fără Nume: zece filmări cu artiști „spoken word” realizate în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Echipa timișoreană care a pus la cale proiectul „Strada Fără Nume“ a realizat recent zece materiale video filmate pe străzile din orașul nostru cu reprezentanții spoken word care au participat luna trecută la workshop-urile care s-au desfășurat la Centrul Cultural Faber.

„Echipa care Strada Fără Nume este un proiect care își propune dezvoltarea abilităților de lectură publică ale tinerilor poeți români prin organizarea de ateliere educaționale interdisciplinare, spectacole și jam sessions cu poeți români, poeți și mentori din Europa. În cadrul ediției de anul acesta ne-am propus să păstrăm formatul compus din ateliere educaționale interdisciplinare și colaborative (de coproducție) cu poeți și muzicieni, evenimente de tipul «artist talks» în cadrul cărora au avut loc live jam sessions cu artiștii din proiect în fața publicului. O componentă specifică acestui an a constat în realizarea a 10 de materiale video cu reprezentanții spoken word filmate pe străzile din Timișoara. Cele 10 filmări au rolul de a populariza această formă de artă dar și de promovare a orașului Timișoara la nivel internațional“, au transmis inițiatorii acestui proiect.

Strada Fără Nume își are originea strâns legată de JazzTM, în cadrul căreia acesta a fost scena de spoken word în anii 2018 și 2019.


În anul 2020 s-a creat evenimentul pilotJazzTM prezintă: Strada Fără Nume, fiind punctul de plecare pentru dezvoltarea acestui sector, văzând pe deoparte deschiderea publicului la poezie acompaniată de muzica live, improvizată, și pe de altă parte diferența între reprezentațiile poeților din România și ale poeților invitați din străinătate, unde scena de „spoken word” are deja o tradiție și oferă spații și oportunități de exprimare consistente. Cea de-a doua ediție a proiectului Strada Fără Nume a avut loc anul trecut reușind să promoveze și să susțină scena de spoken word din țară prin ateliere interdisciplinare, colaborative de coproducție, evenimente „artist talks” și înregistrări video.

Filmările realizate în cadrul ediției din acest an a proiectului îi aduc în față pe Tiberiu Neacșu, Silvia Grădinaru, Aiysha Humphreys, Toby Thompson, Chris Redmond, Mădălina Căuneac, Lena Chilari, Răzvan Omotă, Alina Dumitrescu, Theresa Lola, acompaniați de muzicienii locali Mihai Moldoveanu, Grigore Teodorescu, Philip Goron și Radu Vâlcu.Strada Fără Nume este un proiect produs de Centrul Cultural PLAI, finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.