Studenții timișoreni reprezintă Universitatea de Vest la Festivalul Internațional de Teatru pentru...

Studenții timișoreni reprezintă Universitatea de Vest la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași

0
DISTRIBUIȚI

Studenții specializării Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara încep anul universitar în forță, prin participarea la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, care se desfășoară în perioada 1 – 9 octombrie 2022 sub genericul „Conflict-Confruntare”.

Timișorenii vor avea o reprezentație cu „Sinergii. Interacțiuni stilistice”, în regia lui Niky Wolcz (Columbia University New York, visiting professor al Universității de Vest din Timișoara), astăzi 5 octombrie, la Facultatea de Teatru.


Din distribuție fac parte Maria Gagea, Maria Gheorghiu, Flavius Ichim, Raluca Ille, Jacqueline Kohl și Dana Niculescu, în vreme ce managementul de proiect a fost asigurat de prof. univ. dr. habil. Eleonora Ringler-Pascu. Este pentru prima dată când Facultatea de Muzică și Teatru a UVT a fost invitată să participe la acest festival. Reprezentația are o durată de o oră și jumătate și se desfășoară în limba germană, cu supratitrare în română. „Sinergii. Interacțiuni stilistice” a avut premiera în data de 2 iunie 2022 la Teatrul German de Stat Timișoara, în deschiderea Festivalului de artele spectacolului germAct.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI) a ajuns, anul acesta, la cea de-a XV-a ediție. Vreme de nouă zile publicul tânăr de toate vârstele se poate bucura de reprezentațiile oferite de numeroase trupe de teatru din toate colțurile lumii. Alături de teatru, FITPTI 2022 vine și cu lansări de carte, cu expoziții de artă, cu ateliere și dezbateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.