Tabără și Fritz, anunţ la unison: Patru firme vor să construiască stadionul...

Tabără și Fritz, anunţ la unison: Patru firme vor să construiască stadionul „lego” din Timișoara, după a treia licitaţie

0
DISTRIBUIȚI
Imagine arhivă proiect

În sfârşit, stadionul de mărime mai mică pe care autorităţile locale vor să-l ridice în Calea Buziaşului a atras interesul constructorilor. La a treia încercare, după ce primele două licitaţii au eşuat. Anunţul a fost făcut atât de primarul Dominic Fritz, cât şi de vicele Cosmin Tabără. Aproape 25 de milioane de euro ar urma să coste investiţia.

„Stadionul de tip «Lego» are 4 ofertanți! Este o veste excelentă pentru Timișoara. A treia licitație se pare că este cu noroc. După primele două licitații, în care firmele interesate s-au abținut de la a depune oferte, la a treia încercare iată că a existat interes pentru construcția acestui stadion atât de necesar Timișoarei”, a scris cel din urmă. Tabără nu a ezitat să reamintească faptul că el a insistat pentru acest proiect: „Unii m-au condamnat, alții m-au ironizat pentru încăpățânarea mea de a merge mai departe. Unii au încercat să mă convingă să renunț, că nu exista șansa construirii lui, alții că e prea mic… Am continuat să merg pe acest drum, înainte, cu speranță că demersurile mele vor genera construcția lui. Este necesar pentru că, în momentul de față, nu avem un loc unde să se desfășoare un meci de fotbal în condiții normale, civilizate. Echipele noastre trebuie să-și desfășoare, de multe ori, meciurile de acasă în deplasare.


Echipa de tineret a României a jucat la Șag săptămână trecută, în Timișoara nu se putea! Mie nu îmi place să mă plâng, nici să găsesc vinovați. Îmi place să fac. Prin construcția acestui stadion vom beneficia de un loc pentru tineret în special, dar nu numai. Va fi locul unde se vor putea organiza concerte de anvergură, un loc care va deveni destinația multor tineri din Timișoara. Va da viață întregii zone, care își va schimba înfățișarea (…)”.

Proiectul unui nou stadion pe locul actualului „Dan Păltinişanu” nu e abandonat, desigur, arena de circa 30.000 de locuri poate fi construită doar cu fonduri CNI. „Se va construi și «Dan Păltinișanu» într-un viitor apropiat, iar asta nu va însemna că stadionul tip «lego» va deveni inutil. Costurile de folosință, dar și de întreținere vor fi mult mai mici și va fi mai rentabil economic. Timișoara merită mai mult decât a primit până acum. Este nevoie de o unitate politică a tuturor factorilor decidenți pentru a susține proiectele la București”, a mai scris liberalul pe pagina sa.

Desigur, în ambele cazuri, mai sunt o grămadă de paşi de parcurs până şi la prima mişcare pe viitorul şantier.

„Nu mai puțin de patru firme s-au înscris azi la licitația pentru proiectarea și construcția stadionului pe care îl vom ridica în Calea Buziașului. Vom susține această investiție cu până la 122 de milioane de lei, de la bugetul local”, a scris şi Dominic Fritz, la aflarea veştii bune. „Ne zbatem ca Timișoara să nu rămână singurul oraș mare din România fără stadion. Pentru oraș este un efort financiar uriaș, însă pentru sportul local este o investiție vitală și urgentă. Dacă totul merge bine, stadionul ar putea fi proiectat și ridicat în doar doi ani și jumătate. Va avea o capacitate de minim 9.000 de locuri, iar lângă el vom construi o parcare, un parc și un loc de joacă. Investim în viitorul acestui oraș și sperăm ca și proiectul noului stadion mare, care se va ridica peste «Dan Păltinișanu», gestionat de CNI și Consiliul Județean, să se deblocheze cât mai repede”, a notat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.