Timișoara, în top 50 orașe cu cele mai accesibile apartamente din Europa....

Timișoara, în top 50 orașe cu cele mai accesibile apartamente din Europa. Ce alte localități din România sunt în top

0
DISTRIBUIȚI

În top 50 orașe cu cele mai accesibile apartamente din Europa, care ia în calcul prețul mediu al apartamentelor pe baza Indexului imobiliar Kiwi Finance, sunt incluse cinci orașe din România, inclusiv capitala.

Astfel, Bucureștiul ocupă locul 24 între 150 de orașe importante din Europa din punct de vedere al accesibilității, cu un indice de 1,50, urmat îndeaproape de Sibiu (locul 29), cu un indice de accesibilitate de 1,55, Timișoara (locul 32), cu un indice de 1,58, și Iași (locul 36), cu un multiplu de 1,63. De altfel, Bucureștiul este pe locul al doilea între capitalele europene, în acest clasament.

În ceea ce privește Indexul imobiliar Kiwi Finance la nivel național, agregat pentru apartamente și case, acesta a ajuns la valoarea de 1.405 euro/mp, în urcare cu 1,5% față de nivelul de la sfârșitul primului trimestru din acest an.


Pe medie, la nivel național, casele s-au scumpit cu 4,2%, în timp ce apartamentele au înregistrat o ieftinire de 0,6%, arată datele Indexului Kiwi (după cum se poate vedea în tabel 2).

La nivel agregat apartamente și case, cele mai ample creșteri ale prețului mediu pe metru pătrat, conform Indexului Kiwi, s-au înregistrat în Oradea (7,3%), Timișoara (5,7%) și Constanța (4%), în timp ce Brașovul a consemnat cea mai amplă scădere, de 3,9%, urmat de Ilfov, cu 3,4%. De asemenea, Bucureștiul a înregistrat o ieftinire de 2,9%, survenită atât din segmentul apartamentelor, cu 3,1%, cât și al caselor, care s-au ieftinit cu 5,6%.

Pe segmentul apartamentelor, scăderi ale prețului mediu pe metru pătrat s-au înregistrat în cele mai mari trei piețe din țară: București, cu 3,1%, Ilfov – cu 2,9%, până la 1.262 euro, și Cluj-Napoca – cu 2,7%, până la 1.671 euro. Pe partea creșterii prețului mediu pe metru pătrat la apartamente, cele mai ample salturi s-au consemnat în Brașov, cu 9,2%, până la 1.579 euro, și Oradea, cu 8,3%, până la 1.429 euro, arată datele Indexului Kiwi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.