Timișoreanul Daniel Tudor, poreclit „Eminem de România“, a lansat primul său disc

Timișoreanul Daniel Tudor, poreclit „Eminem de România“, a lansat primul său disc

0
DISTRIBUIȚI
Daniel Tudor Foto: D&D Foto

Artistul timișorean Daniel Tudor, cel care la ediția de acum trei ani a concursului Vocea României a făcut o figură frumoasă, fiind poreclit „Eminem de România“, a lansat primul său disc, „Heart is loud“, un E.P, care conține cinci piese.

„M-am născut în Timișoara pe 13 Ianuarie 1996 și am crescut și trăit aici toată viață mea. Primele mele interacțiuni cu muzica au fost când făceam internet surfing pe la 11-12 ani și mă uităm la video-uri, animații și compilații care aveau tone de piese faine.O altă inspirație majoră mi-am luat-o de la jocurile Guitar Hero, pe care le-am jucat încontinu și care aveau piese grozave ce îmi plac până și în ziua de azi. Experiența de după Vocea României m-a afectat în ideea că mi-a dat un boost de stimă de sine și de încredere și mi-a oferit și o bază, un fel de dovadă a capabilităților mele pe care poate să o vadă o lume întreagă.M-a inspirat să vreau să continui să mă implic în muzică. Motivația de a scoate un disc a fost de a arată lumii de ce sunt în stare, de capabilitățile mele de interpretare și scriere și de a oferi lumii niște piese care să o încânte. Materialul a prins amploare după ce eu și cu Ovidiu Dodo – Moldovan am scris prima noastră piesă împreună (Recollection) și am primit chiar mențiune după ce ne-am înscris cu ea la concursul Bega Music Festival în 2020. Acest succes și dragostea noastră pentru hip hop ne-a îndemnat să facem un proiect împreună“, a spus artistul timișorean.

Albumul care se găsește pe toate platformele de streaming a fost realizat în Timișoara de către Ovidiu Dodo-Moldovan și conține și o piesă realizată în colaborare cu Lia Burg.

„Intro-ul albumului este o schița/piesă unde eu și cu Dodo dezbatem ce cărare să urmăm și experimentăm cu muzică trap, însă decidem să urmăm rap liric.


«Rebel» este o piesă scurtă și distractivă pe care am scris-o cu simplă intenție de a ne amuza. Am introdus niște umor și diferite voci în piesă fiindcă îmi place voice acting-ul. Pe langă asta, refrenul mi se pare distractiv și potrivit de cântat cu o mulțime de oameni. «Heart is Loud» este o piesă la care am lucrat împreună cu Lia Burg, o foarte bună prietenă și cântăreață din Timișoara, pe care am cunoscut-o chiar la Vocea României. Piesa pictează imaginea că indiferent de greutățile prin care treci, îți vei găși la un moment dat grupul de care aparții sau vei reuși dacă persiști, totul fiind redat din perspectiva mea personală. «The Master» este o piesă despre vicii, în care am personificat dependența că și o entitate omniprezentă și care controlează ca un maestru toți oamenii care au vreun viciu/dependență ca pe niște păpuși. «Recollection» este o piesă foarte personală în care redau istoria vieții mele în punctele cheie, și cum m-a afectat totul până acum. Împreună cu melodia și refrenul cântat de Dodo, chiar am creat o piesă plăcută și de suflet aș putea spune. Genul muzical pe care îl abordez este hip hop, însă eu am crescut cu rock și metal. Ador să cant, nu doar să fac rap și îmi place să ascult orice atâta timp cât sună bine și îmi place, indiferent de genul muzical. Cu muzica mea îmi doresc să transmit stări de bine. Emoțîi, idei, povești, ceva care să stârnească emoția sau curiozitatea în oameni sau pur și simplu ii face să se simtă bine. Planul meu pe viitor este să mă îmi dezvolt abilitățile și cunoștințele muzicale, să scriu cât mai multe piese, să îmi cresc o audiență de fani și să cant, cu cât mai multe spectacole, cu atât mai bine, vreau să îmi câștig traiul din muzică“, a mai adăugat Daniel Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.