Traficul feroviar în nordul Germaniei, blocat de un sabotaj

Traficul feroviar în nordul Germaniei, blocat de un sabotaj

0
DISTRIBUIȚI

Un sabotaj a oprit timp de trei ore traficul feroviar în nordul Germaniei, anunță autoritățile germane, citate de Reuters.

Cabluri importante pentru rețeaua feroviară au fost tăiate în mod intenționat în două locuri, provocând sâmbătă o întrerupere de aproape trei ore a întregului trafic feroviar în nordul Germaniei.


Autoritățile au anunțat sabotajul, dar nu au spus cine este vinovat.

Întreruperea a afectat serviciile feroviare prin landurile Saxonia Inferioară și Schlewsig-Holstein, precum și orașele-state Bremen și Hamburg, cu un efect în lanț asupra călătoriilor feroviare internaționale spre Danemarca și Olanda.

Cozi s-au format rapid în stațiile principale, inclusiv la Berlin și Hanovra, în timp ce pe panourile de plecare au fost afișate numeroase curse întârziate sau anulate.

Poliția federală investighează incidentul, a declarat ministrul de Interne Nancy Faeser.

„Este clar că aceasta a fost o acțiune țintită și rău intenționată”, a declarat și ministrul Transporturilor, Volker Wissing, într-o conferință de presă.

Întreruperea a tras un semnal de alarmă după ce NATO și Uniunea Europeană au subliniat luna trecută necesitatea de a proteja infrastructura critică după incidentele de la gazoductele Nord Stream.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.