Tururi ghidate la Muzeul de Artă din Timișoara, pentru o expoziție de...

Tururi ghidate la Muzeul de Artă din Timișoara, pentru o expoziție de neratat

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul de artă timișorean organizează în 28 și 30 octombrie, începând cu ora 11:00, două tururi ghidate în expoziția temporară „Întoarcerea Prodigioasă. Oskar Szuhanek”.

Primul dintre acestea, realizat de asistentul curatorial Izabela Andronache, se adresează în special familiilor numeroase, iar cel de-al doilea, al cărui ghid va fi Marko Szuhanek, strănepotul artistului, este destinat celor mici, cu vârste între 9 și 14 ani, la ambele participarea fiind gratuită. Spațiul expozițional permite organizarea unor grupuri de cel mult 20 de persoane pentru un tur.

Expoziția, cea mai amplă retrospectivă a lucrărilor lui Oskar Szuhanek de până acum, prezintă picturi aflate în patrimoniul Muzeului Național de Artă Timișoara precum și din colecții private, care oferă o perspectivă realistă a lumii mic-burgheze de la finalul secolului al XIX-lea bănățean, precum și imagini reprezentative ale Timișoarei secolului XX, prin picturi și desene pe teme clasice, influențate de mediul artei moderne frecventat de artist la academii din Budapesta, Paris sau Roma.


Prin colecția de portrete și peisaje, adevărate crâmpeie de viață, poate fi refăcută atmosfera socio-culturală a vremii și se pot decripta principalele surse ale toleranței și multiculturalismului acestei regiuni aparte în tulburii ani interbelici sau nostalgiile localnicilor în ultimele decenii, marcate de căutarea ferventă a identității autentice a spațiului și oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.