Un mort și doi răniți după ce o stâncă a căzut peste...

Un mort și doi răniți după ce o stâncă a căzut peste o mașină, în Defileul Jiului

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat a murit și două femei au fost rănite, duminică, după ce o stâncă s-a desprins de pe versant, în Defileul Jiului, județul Gorj, și a căzut peste mașina în care se aflau cei trei.

Salvatorii din cadrul ISU Gorj au fost solicitați să intervină pentru salvarea unor persoane implicate într-un accident în Defileul Jiului.

O bucată de stâncă a căzut de pe versant pe parbrizul unui autoturism, care circula pe Defileul Jiului.

„La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ Hunedoara, sosite în sprijin.


În urma acestui eveniment au rezultat trei victime: șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani și două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani”, spun reprezentanții ISU Gorj.

Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, fiind declarat decedat. Acesta este din județul Giurgiu.

Celelalte două victime au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, însă acestea au refuzat transportul la spital.

Nu se știe din ce cauză a căzut bucata de stâncă, dacă a fost desprinsă de un animal sălbatic sau din cauza vântului foarte puternic. Chiar dacă nu este vorba de o piatră foarte mare, se pare că aceasta a avut o viteză foarte mare, pentru că a căzut de la mare înălțime, pătrunzând în mașină prin parbriz.

Versantul este protejat cu plasă de protecție, dar această piatră a coborât pe un torent pe unde se scurg apele la ploile torențiale care nu se poate asigura cu plasă, pentru că ar însemna blocarea scurgerii.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.