Un punct de speranţă: Politehnica a plecat neînvinsă de pe terenul Unirii...

Un punct de speranţă: Politehnica a plecat neînvinsă de pe terenul Unirii Slobozia

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a plecat neînvinsă de pe terenul Unirii Slobozia, una dintre echipele cu pretenţii din noul sezon al Ligii 2. A fost un 0-0 fără prea multe ocazii notabile. Principalul aspect pozitiv fiind că alb-violeţii, aflaţi într-o situaţie delicată în clasament, au luat un punct „afară”.

Alb-violeţii nu au făcut o primă repriză rea în Ialomiţa. Prima ocazie notabilă în meci a fost a lui Patrick Popescu, scăpat spre poarta lui Contra, dar şutul său a fost respins de portarul… timişorean al gazdelor. Slobozia a fost mai mult în terenul lui Poli, dar fără a fi periculoasă. Mai mult, în minutul 42 Cătălin Oanea a avut o dublă şansă de a deschide scorul. A preluat bine o minge căzută în partea stâng a careului, dar şutul său din unghi a fost respins de Contra, apoi a reluat cu dreptul lobat, dar din nou balonul a fost îndepărtat din faţa porţii.


Gazdele au replicat printr-un alt ex-polist, Coadă, al cărui şut a fost deviat peste buturile lui Murariu (min. 44).

Repriza secundă s-a desfăşurat după coordonate asemănătoare. Gazdele au căutat mai mult golul, dar des atacanţii ei s-au găsit în ofsaid. Abia în minutul 80, nou intratul, şi el timişorean, Golda, a ameninţat mai serios, dar şutul său nu a prins poarta. Trei minute mai târziu, tot el, a trimis cu capul razant, pe lângă stâlpul din dreapta lui Murariu. Pe final Slobozia a forţat, dar nici foarfeca lui Dinu nu a fost soluţia potrivită în minutul 90.  Gazdele au beneficiat şi de câteva „libere” gratuite, dar în van. Poli a rezistat până la urmă pentru un „punct-speranţă”. Cu ocazia acestui meci la oaspeţi a debutat şi ultima achiziţie – George Tudoran, are i-a luat locul lui Bîrnoi, aflat în scădere de formă.

Alb-violeţii rămân însă în subsol, pe 19, cu doar şapte puncte acumulate în 11 partide. Sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 11.00, pe „Ştiinţa”, Politehnica înfruntă nou promovata Minaur Baia Mare, care tocmai a bătut la scor surprinzător pe CSC Şelimbăr.

Unirea Slobozia: M. Contra – Dorobanţu (46, Boţogan), Al. Dinu, Perju, C-tin Toma (cpt.) – Coadă, Cruceru (64, Prejmerean) – Silaghi (71, Bolohan), Ekollo (46, Ibrian), Afalna – C. Rus (64, Golda). Pe bancă: Păduraru – M. Lemnaru, Ben Levy, G. Lazăr. Antrenor: Costel Enache.

Politehnica Timişoara: Murariu – D. Radu (cpt.), Bocşan, Germinio, Taub – Pană, Pureca (82, Olariu) – Bîrnoi (82, Tudoran), Milea (60, Ignea), Oanea (60, Benzar) – P. Popescu (75, Mudrazija). Pe bancă: Isvoranu – A. Mada, D. Olariu, Bakoş, Tudoran. Antrenor: Octavian Benga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.