Exemplare majestice din fauna locală au fost surprinse în această săptămână de camerele video instalate pentru a monitoriza viața sălbatică în zonele izolate din Banat.
„Cerbi într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin, filmați de camerele de monitorizare a faunei instalate de colegul nostru Petru Stoicănescu”, a transmis Romsilva, atașând un clip în care doi cerbi trec prin vața camerei de monitorizare, unul ziua, celălalt noaptea.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș–Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.
Nu departe de zona în care au fost filmați cerbii, camerele de monitorizare a faunei au surprins, într-o pădure din Parcul Național Domogled – Valea Cernei, momentele de relaxare ale unui urs.
„Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase.
În căutarea hranei, fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate pentru a găsi hrana, în special cel olfactiv. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Parcul Național Domogled – Valea Cernei, situat în sud-vestul României, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți. Parcul Național Domogled – Valea Cernei adăpostește 9.732,26 hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, peste 10% din pădurile valoroase incluse de organizația mondială la nivelul Europei”, a transmis Romsilva.