USR, scut în jurul lui Dominic Fritz în scandalul scandalului controlului contractelor...

USR, scut în jurul lui Dominic Fritz în scandalul scandalului controlului contractelor din bani publici către presă. Reacțiile parlamentarilor de Timiș ai partidului

6
DISTRIBUIȚI

USR a făcut scut în jurul primarului Timișoarei, Dominic Fritz, care este și președintele filialei Timiș a partidului, în scandalul bani pentru presă. Vă reamintim că, miercuri, PRESSALERT.ro a publicat o înregistrare în care Fritz îi spune directorului de la Piețe SA, Liviu Cocean, că ” nu e OK să faceți contracte cu presa fără să știu eu (..)eu trebuie să știu despre contractele încheiate cu presa. Tele Europa Nova trebuie să știe că contractul este încheiat cu știința și cu acordul meu, că altfel ei o s-o contorizeze altundeva”. Până acum, Dominic Fritz a refuzat să facă o declarație pe acest subiect, preferând să se ascundă în spatele unui punct de vedere al Primăriei Timișoara, plin de minciuni.

De atunci am încercat să aflăm punctul de vedere al președintelui USR, Cătălin Drulă, care este și deputat de Timiș, dar a fost imposibil acesta nerăspunzând nici la telefon, nici la vreun mesaj transmis.

Deputatul Nicicu Fălcoi a preluat ideile celor de la Primăria Timișoara și a comentat ”Cocean are și el probleme securistice în acest moment.


Vine cu înregistrări, cu trunchieri de înregistrări pentru că nu e o înregistrare a întregii discuții acolo. Nu era vorba decât despre felul în care aloca el dicreționar bani unde vroia mușchiul lui. Era pur și simplu o discuție despre cum acorda bani discreționari”. Întrebat dacă totul este în regulă cu afirmațiile lui Fritz privind controlul contractelor cu presa, Fălcoi s-a eschivat ”atâta timp cât nu avem întreaga discuție, și eu pot să fac lucrurile astea, dar nu îmi stă în caracter, nu. Ce am înțeles de acolo e că domnul Cocean a acordat fără acordul consiliului de administrație bani discreționari”. Când i s-a spus că niciunde nu se vorbește de aprobări de la consiliul de administrație, deputatul nu a mai spus nimic.

Senatorul Raoul Trifan a preferat să răspundă la întrebări cu mesaje scrise, la câteva ore după ce a primit întrebările. ”Metodele acestea securistice de a înregistra pe ascuns tot ce discuți la locul de muncă este tipic pentru PNL. Nu mă miră că fostul director de la Piețe SA, care are deja mai multe plângeri penale pe numele său, a scos de la naftalină o astfel de înregistrare, trunchiată și scoasă din context ca să pară că primarul a spus ceva greșit”, a susținut Trifan. Cât despre poziția lui Fritz, senatorul a comentat în stilul lui Fălcoi – ”nu știu ce a spus primarul. Dacă aveți înregistrarea discuției complete aș putea să-mi dau cu părerea. Așa, pe bucăți scoase din context nu mă pronunț. Nu de alta, dar știu perfect cum e să-ți decupeze cuvintele și să iasă altceva decât ai zis”.

Subiectul care a dat dureri de cap USR-iștilor care au făcut anterior înregistrării paradă din faptul că vor cere transparentizarea alocării de bani dinspe partidele politice a fost evitat și pe grupurile de Whatsapp ale USR Timiș. Doar pe Facebook, un membru i-a mustrat pe cei din conducere că nu ar fi trebuit să discute despre au așa subiect sensibil deoarece exista riscul să se înregistreze discuția.

 

6 COMENTARII

  1. Și voi sunteți plătiți de PNL / PSD?
    Ziar mizerabil. Articol de 2 bani cu o singură sursă… Jurnalism de kkt. Cu siguranță mulți o să pună botul la o așa „știre”.

    • Comentariul tau arat nivelul USR. Voi sunteti perfectiunea intruchipata si nimic mai putin. Voi sunteti peste tot si toate. La voi si besinile miroase a Chanel 5. Oamenii au inteles ca sunteti chiar mai jos decat vechile partide. Nu ati fost nici o secunda peste clasa politica, sunteti doar niste amatori de combinatii , avari dupa bani , functii si combinatii. Sunteti mai rai decat PNL si PSD la un loc. Nu esti membru USR, in Timisoara , nu mananci. Ati promis o schimbare, dar ati facut schimbarea doar pentru voi. Mai e putin si o sa fiti schimbati.

    • doare adevărul așa-i? doare când ies la iveală mânării ale USR-ului așa-i? doare când află lumea ce partid de mini-securiști și incompetenți e USR-ul așa-i?

  2. I s-a facut lumii lehamite de voi. Fara penali in functii publice ! asa strigati voi in campanie. Mai e vreunul din voi fara fapte penale ? Acum nu mai strigati din toti plamanii ? Acum faceti scut impotriva celor care vor sa afle adevarul ?

  3. Culmea! Fălcoi şi Trifan vorbesc de metode securistice? Păi cine i-a băgat pe ăştia în U.S.R.şi în Parlament??? Fălcoi TRASEISTUL cu funcţie în M10 Macovei, pensionar militar şi Trifan impostor care n-a făcut nimic în viaţă, NU AVEAU CE CĂUTA ÎN U.S.R.-UL CU REGULA ŞI SLOGANUL: OAMENI ONEŞTI, NOI ÎN POLITICĂ!!! Ei şi cine i-a băgat în Parlament ne-au înşelat pe toţi! Vai de Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.