25 de centre de permanență din Timiș se desființează de la 1...

25 de centre de permanență din Timiș se desființează de la 1 decembrie. Alte 22, reorganizate

1
DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Timiș Mihai Ritivoiu a anunțat miercuri că 25 de centre de permanență din județ se vor desființa din 1 decembrie, iar alte 12 au fost reorganizate și 10 sunt în curs de organizare.

Prefectul județului Timiș a dispus în aprilie un control în ceea ce privește centrele de permanență din județ.

El spune că Timişul avea 47 de centre de permanență, de trei ori mai mult decât media la nivel național (1 centru la 14.500 locuitori în Timiș, față de 55.000 locuitori, în restul țării).

„Existau 17 centre în Timișoara, patru în Lugoj, unele la 500 metri distanță, în condițiile în care menirea acestora era destinată zonei rurale. Centrul de permanență al unei comune periurbane se afla în Timișoara. Centrele au fost înființate haotic. În zona de est, de la Racovița până la Margina, nu e niciunul.


În schimb, există centre în comune vecine, la 4 kilometri distanță. Într-o comună erau două centre de permanență, dintre care unul deservea un sat al unei alte comune”, a scris miercuri pe Facebook Mihai Ritivoiu.

Acesta spune că existau centre cu o medie de trei – patru pacienți pe zi, deși acestea nu sunt plătite la număr de pacienți.

„Prejudiciul în urma controlului a fost stabilit la 1.372.000 lei. Un centru din zona rurală nu a putut justifica 110.000 din cei 112.000 lei primiți. Centrele de permanență din Timiș au costat în fiecare an bugetul o sumă de aproximativ 22.500.000 lei. Un centru ne costă 480.000 lei în fiecare an”, a transmis prefectul.

Conform acestuia, din totalul de 47 de centre, 12 au fost reorganizate, 10 sunt in curs de organizare și va fi stabilit în următoarele zile dacă își mențin activitatea sau nu, iar 25 se desființează începând cu 1 decembrie.

În Timișoara se desființează 11 centre și rămân șase, în Lugoj se desființează trei centre și rămâne unul.

„Analizăm deschiderea de noi centre în zonele izolate. Estul județului nu are niciun centru de permanență. Primul probabil că va fi deschis în comuna Nădrag, care ne-a făcut deja o solicitare în acest sens”, a mai spus prefectul.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.