Activități muzicale captivante pentru copii, în cadrul proiectului Punctul Termic Muzical, la...

Activități muzicale captivante pentru copii, în cadrul proiectului Punctul Termic Muzical, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Punctul Termic Muzical, proiect al Asociației Trib’Art, a însemnat o experiență minunată pentru 500 de copii, pentru care au fost organizate o serie de activități muzicale captivante, între 13 octombrie și 16 noiembrie, la Centrul de Tineret Calea Martirilor din Timișoara.

Adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, proiectul a presupus o expoziție interactivă de instrumente muzicale, ateliere de creație de instrumente muzicale din materiale reciclabile, ateliere de muzică și mișcare, ateliere de percuție, cursuri intensive de vioară și de performance și improvizație, concerte educaționale.

În cadrul expoziției interactive, copiii au avut ocazia nu doar să privească instrumentele, ci și să cânte la vioară, chitară, pianină, intrumente de percuție și de suflat, îndrumați de tineri artiști.

Punctul Termic Muzical a presupus și un atelier sub forma unui spectacol interactiv, în cadrul căruia doi violoniști, un contrabasist și un percuționist le-au prezentat celor mici secretele muzicii clasice.

„În cadrul proiectului, ne-am îndreptat atenția și spre cadrele didactice, pentru care a fost organizat un workshop online, prin intermediul căruia dascălii au aflat metode prin care orele de muzică de la clasă pot fi mai atractive pentru copii.


Workshop-ul a fost susținut de Ștefana Țițeica, absolventă a Conservatorului «P. I. Ceaikovski» din Moskova, violonistă și mediator muzical în cadrul Orchestrei Radiodifuziunii din München. La finalul proiectului, a fost organizat un curs intensiv de performance și improvizație, în cadrul căruia 10 copii au susținut un spectacol ce a reflectat cunoștințele acumulate în urma cursului urmat, iar spectatori au fost părinții și bunicii celor mici”, au transmis organizatorii evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.