ADID Timiș. proiect de 8 milioane de euro, prin PNRR, pentru colectarea...

ADID Timiș. proiect de 8 milioane de euro, prin PNRR, pentru colectarea separată a deșeurilor menajere reciclabile, deșeuri voluminoase

0
DISTRIBUIȚI

ADID Timiș a depus luni un proiect de finanțare prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) pentru zece centre de colectare separată a deșeurilor în județ.

„Au fost multe ore și săptămâni de pregătire pentru ziua de astăzi, alături de colegii mei de la ADID Timiș și de la Consiliul Județean Timiș: am depus proiectul de finanțare prin PNRR – Componenta Managementul Deșeurilor pentru Centrele de colectare cu aport voluntar (CAV-uri).


La nivelul județului Timiș ținta este să avem 10 astfel de CAV-uri. Ele ne vor fi utile pentru colectarea separată a deșeurilor menajere reciclabile, deșeuri voluminoase – textile, lemn, anvelope, echipamente casnice electrice și electronice, din construcții și grădină. Valoarea unui astfel de CAV este de 780.000 de euro, așadar ar fi, în total, o investiție de aproape 8 milioane de euro. Am convingerea că acest important proiect va primi finanțarea necesară și județul Timiș va scăpa de nedoritele rampe de deșeuri pe care le întâlnim, din păcate, pe foarte multe drumuri sau în zone mai puțin circulate. #Timișul european este unul curat, cu cetățeni responsabili și atenți la mediul înconjurător!”, a transmis Lorenzo Barabas, președintele ADID.

Centrele vor fi amplasate în mai multe localități din Timiș, după cum urmează: Belinț, Biled, Deta, Făget, Ghiroda, Jimbolia, Peciu Nou, Tomnatic, Topolovățu Mare și Satchinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.