Alin Nica, mai sigur decât ministrul de Externe: „Avem sprijinul politic al...

Alin Nica, mai sigur decât ministrul de Externe: „Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la spațiul Schengen!”

0
DISTRIBUIȚI
Alin Nica

Președintele Consiliului Județean Timiș a avut astăzi o întâlnire, la Bruxelles (Belgia) cu o delegație a Țărilor de Jos care a cuprins reprezentanți ai mai multor partide din țara cu capitala la Amsterdam. Alin Nica a publicat un mesaj foarte optimist privind aderarea României la spațiul Schengen.

„Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la spațiul Schengen! Astăzi, în cadrul ședinței oficiale pe care am organizat-o la Bruxelles, între Delegația Națională a României și cea a Țărilor de Jos la Comitetul European al Regiunilor, am arătat încă o dată că România îndeplinește toate condițiile necesare pentru a deveni membru cu drepturi depline al spațiului Schengen. Am atras atenția că informațiile prezentate nu sunt simple păreri ale unui român care își susține țara ci informații confirmate de Comisia Europeană, luna aceasta. Reprezentanți importanți ai Țărilor de Jos, aparținând diferitelor partide din spectrul lor politic, m-au asigurat, în unanimitate, că vor transmite mai departe argumentele noastre și că ne vor sprijini pentru aderarea la spațiul Schengen.


Am subliniat avantajele aducerii României în spațiul Schengen cu exemple concrete și o analiză a relațiilor comerciale cu Țările de Jos, iar la sfârșit am transmis mesajul emoțional, de suflet, al românilor care se simt europeni”, a transmis Alin Nica.

„Ca să intrăm în Schengen e nevoie de efortul fiecăruia dintre noi, fie că ne aducem contribuția la Bruxelles, în cea mai mică localitate a unui județ din România sau în diaspora. Dacă suntem solidari, vom reuși! Este adevărat că intrarea în spațiul Schengen se hotărăște la nivel înalt, diplomatic, dar am încredere că solidaritatea și sinceritatea românilor vor cântări mult în percepția publicului european. Dacă fiecare dintre noi își face partea, sunt convins că vom deveni pe deplin membri ai familiei europene”, mai spune mesajul președintelui CJT.

Tot astăzi, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a discutat cu Wopke Hoekstra, viceprim-ministru şi ministrul afacerilor externe al Olandei, despre aderarea României la Spațiul Schengen, iar mesajul Ministerului Afacerilor Externe a fost mai ponderat decât cel al liderului PNL Timiș.

„Întrevederea se înscrie în linia dialogului constant și pozitiv pe care cei doi demnitari îl au pe teme de interes comun. Cei doi miniștri au abordat subiectul aderării României la Spațiul Schengen, fiind continuat dialogul activ dintre cei doi demnitari desfășurat în ultima perioadă pe această temă, în contextul eforturilor intense ale României de mobilizare a sprijinului politic necesar pentru realizarea acestui obiectiv. În context, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat aprecierea pentru dialogul constructiv și abordarea ministrului olandez de externe – care este și președintele Partidului Apelul Creștin Democrat din coaliția de guvernare din Olanda – cu privire la aderarea României la Schengen”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

„Cei doi oficiali au agreat să păstreze în perioada următoare un dialog apropiat”, se menționează în finalul comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.