Zeci de persoane, reținute după cele 123 de percheziții la mafia sălilor...

Zeci de persoane, reținute după cele 123 de percheziții la mafia sălilor de jocuri de noroc. Sume mari de bani, cocaină și… arbalete, găsite de polițiști

0
DISTRIBUIȚI

28 de persoane au fost reținute după cele 123 de percheziții care au avut loc miercuri în rețeaua sălilor de jocuri de noroc. La percheziții s-au găsit cocaină, arme și peste 500.000 de euro. Cei care câștigau mulți bani în sălile de joc nu intrau în posesia lor.

În urma celor 123 de percheziții făcute miercuri, polițiștii și procurorii DIICOT au confiscat opt punguțe de cocaină, 40 de kilograme de petarde, o armă cu glonț fără autorizare, cu încărcător și două cartușe, două arbalete, arme albe și peste 500.000 de euro.

Au fost reținute 28 de persoane, iar față de șapte persoane procurorul a dispus control judiciar.

Perchezițiile au vizat locuințele şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, în București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.


Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de șantaj reprezentanților unor societăți comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu. De asemenea, prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora. Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracțional organizat și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, informează Poliția Capital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.