Au fost lansate filmele de promovare ale județului Timiș realizate de britanicul...

Au fost lansate filmele de promovare ale județului Timiș realizate de britanicul Charlie Ottley VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a lansat, astăzi, două filme de prezentare ale județului Timiș, realizate de celebrul realizator de documentare britanic Charlie Ottley, pe care vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa, îl consideră cel mai bun promotor al României în Europa.

Cele două filme realizate în Timiș – o variantă scurtă, de un minut, și una mai detaliată, de opt minute, pentru care CJT a plătit 25.000 de euro – spun „povestea locului în care istoria ne-a modelat viitorul”, sintetizând în imagini sugestive peisaje, imagini din diferite locuri ale județului, oameni, obiceiuri, zone etnografice, sărbători sau edificii reprezentative, filmate în diferite anotimpuri.

Alexandru Proteasa a precizat că CJT va încheia și un contract în valoare de 10.000 de euro cu BBC pentru prezentarea acestor filme timp de șase săptămâni, care vor reprezenta „cea mai mare campanie de prezentare a României în Occident”.


Filmul – consideră vicepreședintele CJT – prezintă Timișoara, viitoare capitală culturală a Europei, dar și alte locuri atractive ale județului, care merită cunoscute și ar putea contribui la susținerea turismului local, urmând ca, după contractul cu BBC, să urmeze și altele.

La rândul său, Charlie Ottley a mărturisit că a avut parte de o experiență extrem de interesantă, fiind uimit de diversitatea întâlnită în Timiș, de peisajele minunate, pe care le-a considerat un motiv de a îndemna oamenii să viziteze județul, dar a sesizat și unele neajunsuri, lipsa de exploatare a apelor termale, care, dacă ar fi remediată, ar putea aduce multe beneficii județului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.