Au fost trimiși primii bani de la Guvern pentru Timișoara – Capitală...

Au fost trimiși primii bani de la Guvern pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Alfred Simonis, ironii la adresa primarului: „Ce rol mai are Dominic Fritz în acest moment?”

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul de Timiș Alfred Simonis a anunțat că astăzi a fost virată prima tranșă de bani alocată din bugetul național pentru proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

„Astăzi, Ministerul Culturii a trimis prima tranșă de bani pentru proiectul Timișoara – Capitală CUlturală Europeană, o sumă de aproximativ 10 milioane de euro. La Primăria Timișoara au mers aproximativ 18 milioane de lei pentru programul cultural, pentru investiții 17,7 milioane de lei. La CJ Timiș au mers 3,7 milioane de lei pe programul cultural și 10,7 milioane pe programul de investiții. Sunt primii bani care vin de la Ministerul Culturii pentru derularea acestui proiect foarte important pentru Timișoara, Timiș, dar și pentru România, aș spune eu. Se acoperă undeva la 48% din programul cultural și aproximativ 33% din programul de investiții, restul sumelor urmând să alimenteze conturile primăriei și ale CJ după rectificare, și ne angajăm cu toții ca la rectificare aceste sume să se regăsească în bugetul național”, a spus Alfred Simonis.

Șeful PSD Timiș l-a ironizat, profitând de acest subiect, pe primarul Dominic Fritz, reacționând la declarațiile acestuia la ultima conferință de presă.

„Am urmărit conferința de presă a domnului Dominic Fritz din urmă cu aproape două săptămâni, în care ne-a trasat tot felul de sarcini și mie și lui Sorin Grindeanu, spunând că cei doi grei ai politicii timișorene ar trebui să rezolve foarte probleme, spunând chiar că îmi oferă o bere dacă reușesc să îndeplinesc toate acele cerințe ale domniei sale.


Aș răspunde așa: n-am nevoie de nicio bere, nu sunt mare consumator, iar cea mai mare mulțumire pentru mine ar fi dacă ar reuși să implementeze proiectele pe care și le-a asumat atunci când a candidat. Și evident că împreună cu Sorin și cu toți ceilalți parlamentari de Timiș vom ajuta atât primăria cât și consiliul județean în orice demers care este în folosul public. După cum știți, pesediștii sunt cei care semnează și demarează lucrări la o nouă clădire pentru Aeroportul Timișoara. Că vorbim de Gara de Nord, că vorbim de centura Timișoara, că vorbim de lotul Margina – Holda al autostrăzii A1, care a fost atribuit recent, că vorbim despre descărarea de pe autostradă de la Sânandrei sau de infrastructura feroviară, acel proiect de aproximativ 2 miliarde de euro, toate aceste lucruri sunt făcute de social-democrați. Am înțeles de la domnul Fritz că ne-a trasat și responsabilitatea unei săli polivalente, și a stadionului, și a maternității, și a unor dotări la spitalul de copii. Fără falsă modestie, vom încerca să sprijinim administrația Fritz în oricare dintre demersurile utile pentru cetățeni, la fel și cu administrația Nica, indiferent de culoarea politică a celui care conduce una dintre acele instituții. Dar se naște o întrebare: ce rol mai are Dominic Fritz în acest moment, în situația în care toate problemele orașului, tot ceea ce înseamnă proiecte de anvergură ale Timișoarei, sunt pasate nouă? Le primim, facem tot ce putem să le sprijinim, dar oare mai are sens un primar care nu face nimic, și doar cere celor de la PSD să rezolve problemele? Este dispus să renunțe la o viitoare candidatură în situația în care reușim să rezolvăm toate aceste probleme până la finalul mandatului său? Pentru că atunci nu mai e nevoie de domnia sa, cel puțin asta e interpretarea mea”, a spus astăzi Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.