Brazi argintii, molizi, pini: care sunt mai potriviți pentru un brad de...

Brazi argintii, molizi, pini: care sunt mai potriviți pentru un brad de Crăciun?

0
DISTRIBUIȚI

În secolul al XII-lea, Martin Luther a fost un pionier în utilizarea unor brazi de Crăciun și în decorarea acestora. În prezent, oamenii folosesc mai multe tipuri de copaci în acest scop. Bradul, pinul, molidul, chiparosul și cedrul sunt tipuri populare de brazi de Crăciun. Oamenilor le place să decoreze pomii cu lumini, ornamente, bomboane și cadouri de Crăciun.

Brazi

În mod tradițional, atât păgânii, cât și creștinii foloseau smochinul în celebrarea sărbătorilor de iarnă. Speciile de brad considerate cele mai bune pentru perioada Crăciunului sunt Nordmann, Noble, Fraser, Douglas Fir, Spanish și Balsam. Aceste tipuri de brad sunt potrivite pentru că au frunzișul aromat. De asemenea, nu își pierd multe dintre ace atunci când se usucă. Bradul de balsam este scurt, dar are ramuri dense care permit oamenilor să îl decoreze de Crăciun. Bradul spaniol este ideal pentru Crăciun, deoarece este încă tânăr și are o formă conică. Pe măsură ce se maturizează, își pierde forma conică. În plus, bradul Douglas are ace fine și un miros plăcut. De asemenea, poate conține multe ornamente și fire de luminițe. Puteți opta pentru brazi argintii Cu mulți ani în urmă, germanii numeau bradul „copacul cerului”. Au atârnat mere ca o imagine a lui Adam și a Evei în Grădina Edenului. Astăzi, creștinii folosesc pomul ca simbol al vieții veșnice pe care o așteaptă.

Pin

Cei mai mulți pini sunt arbori veșnic verzi. Acestea sunt originare din America de Nord. Pinii au o mare valoare estetică nu numai în viața de zi cu zi, ci și în perioada Crăciunului. Speciile de pin, cum ar fi pinul scoțian și pinul de Virginia, sunt utilizate în mod obișnuit ca brazi de Crăciun. Motivul este că au ramuri rigide care pot susține ornamente grele. În plus, acele lor rămân verzi timp de aproximativ patru săptămâni. Atunci când acele se usucă, nu cad. Un alt motiv important pentru care pinii sunt perfecți pentru iubitorii de pomi de Crăciun este că au un parfum aromat.


Pinul alb poate fi folosit pentru Crăciun, dar ramurile sale sunt slabe. Deci, poate găzdui doar decorațiuni ușoare.

Molizi

În timpul iernii, oamenii recoltează molizi pentru pomii de Crăciun. Le plac datorită naturii lor veșnic verzi și a formei lor conice. De fapt, cei mai mulți copaci artificiali din ziua de azi sunt făcuți să arate ca niște molizi. Cu toate acestea, își pierd frunzele atunci când sunt ținuți într-un mediu interior cald și uscat. Molidul albastru de Colorado este cea mai comună specie de molid de Crăciun. Arborele crește până la doi metri și este folosit în mod normal în amenajarea peisajului. Cu toate acestea, frumoasa sa culoare albastră și forma conică îl fac frumos pentru ocaziile de Crăciun. Un alt tip de brazi de Crăciun este molidul alb. Acest molid are ramuri foarte puternice pe care oamenii pot atârna ornamente grele. Cu toate acestea, molidul alb are un miros neplăcut și nu își păstrează acele mult timp.

Chiparoși

Chiparosul de Leyland este specia de chiparos pe care oamenii o folosesc în mod obișnuit pentru Crăciun. Deoarece nu produce sevă, ca pinul sau brazii argintii, copacul este mai potrivit pentru persoanele cu alergii la sevă. Frunzele sale sunt de culoare verde închis, foarte moi și nu foarte aromate. Au o formă frumoasă de piramidă și își păstrează acele timp de câteva săptămâni după sărbătorile de Crăciun. În plus, frunzișul copacilor diferă de la un soi la altul, ceea ce îi face unici. Chiparosul de Leyland este cel mai dorit tip de pom de Crăciun de către cei care locuiesc în statele din sud-estul Statelor Unite. Pe lângă chiparosul de Leyland, există și alte specii pe care oamenii le folosesc de Crăciun. Printre acestea se numără Arizona Cypress și Blue Pyramid Cypress.

Cedru

Cedrii sunt, de asemenea, o alegere excelentă pentru brazi de Crăciun. Cea mai cunoscută specie în acest scop este cedrul roșu de est, originar din sudul Statelor Unite. Sunt preferate altor specii de cedru datorită aromei lor de pin, coroanei lor piramidale naturale și ușurinței de îngrijire. Acele de cedru roșu sunt de culoare închisă și verde. De asemenea, sunt strălucitoare și înțepătoare. O altă specie de cedru este cedrul de Himalaya sau Deodar, care este originar din Himalaya. Bradul poate fi folosit și ca pom de Crăciun. Acele de cedru de Deodar sunt verzi albăstrui și scurte.

Sunt o mulțime de brazi de Crăciun dintre care puteți să alegeți pentru casa voastră. Multe persoane preferă brazii clasici, dar și brazii argintii, molizii care sunt ceva mai ieftini și pinii. Și brazii artificiali sunt o opțiune pentru care multe persoane optează, mai ales că vor să protejeze mediul înconjurator. Dacă alegeți brazi naturali, optați pentru cei crescuți în pepiniere, special pentru Crăciun, și care sunt platanți periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.