Burse pentru artiști acordate de Primăria Timișoara, în premieră în România

Burse pentru artiști acordate de Primăria Timișoara, în premieră în România

0
DISTRIBUIȚI

Capitala Europeană a Culturii 2023, devine primul oraș din România care susține financiar artiști români în perioada de creație artistică, datorită unui program de burse acordat de municipalitate prin Centrul de Proiecte, a anunțat Primăria Timișoara.

37 de artiști din domeniile: arte vizuale, literatură, muzică și arte sonore, teatru, dans, performance, arte digitale și new media pot câștiga o bursă de creație artistică la Timișoara. Bugetul programului susținut integral de municipiul Timișoara este de jumătate de milion de lei, a transmis municipalitatea.

„Deschidem orașul către artiști, dar și farmecul creației artistice către oraș, pentru că cei care câștigă aceste burse vor organiza cel puțin un eveniment deschis publicului, în anul Capitalei Culturale. Pot fi audiții muzicale, ateliere deschise, lansări de carte, dezbateri, lecturi publice, performance-uri, expoziții sau orice altă modalitate de interacțiune cu publicul propune artistul.


Pe lângă cele 17,5 milioane de lei cu care am susținut anul acesta evenimente organizate de operatori culturali, acum vrem să susținem și artiști care nu au în spatele lor o organizație și care de multe ori se zbat în găsirea de susținere care să le asigure perioade liniștite de creație pentru profesia lor”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Cei interesați sunt invitați să aplice pe Energie! – Centrul de Proiecte Timișoara, până pe 21 noiembrie. Desfășurarea activității de creație artistică și a evenimentelor deschise publicului se fac în perioada 16 decembrie 2022 – 30 iunie 2023.

Programul de sprijin pentru creatori și profesioniști „Energie!” face parte din „Power Station”, componentă a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, implementată de Centrul de Proiecte, dedicată creșterii capacității sectorului cultural, mai spune comunicatul primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.