Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, prezentă pe scenă la Gala...

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, prezentă pe scenă la Gala Topul Național al Firmelor 2022

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la cea de-a XXIX-a ediție a Galei Topului Național al Firmelor 2022 desfășurată la Centrul Expoziţional Romexpo București, și pentru prima dată în istoria CCIAT, un președinte al organizației camerale timișene a fost invitat pe scenă pentru a înmâna un premiu special.

Florica Chiriță a înmânat premiul de Excelență în Afaceri președintelui directoratului Hidroelectrica SA, Bogdan Badea, compania care a avut cel mai mare profit înregistrat în 2021.

În „Laudatio” pe care l-a adresat, Florica Chiriță a menționat că „Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem, fiind o companie vitală pentru un sector strategic cu implicații în siguranța națională. Înființată iîn anul 2000, Hidroelectrica a reușit să se impună pe piața de energie din România datorită experienței, credibilității, flexibilității sale (…)”, și a felicitat firmele laureate pentru rezultatele obținute.


A fost remarcată, de asemenea, prezența în topul național a 542 de firme din județul Timiș. La eveniment au fost prezenți peste 600 de invitați – reprezentanţi ai celor mai performante companii, ai autorităţilor publice centrale, preşedinţi ai camerelor de comerţ.

În 2022, un număr de 12.740 de firme au fost incluse în primele 10 poziții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 212,14 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 19,56 miliarde euro. Ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 9% din cifra totală de afaceri. În ceea ce privește numărul total de salariați al companiilor clasate pe primele 10 poziții, acesta a fost de 1.309.440. Conform CCIR, cele mai semnificative domenii, ca pondere, după numărul de companii incluse în top 10, sunt industria (35,2%) și serviciile (28%), urmate de comerț (20,9%), agricultură, silvicultură și pescuit (5%), construcții (4,7%), cercetare-dezvoltare și high-tech (3,7%), turism (2,2%). În funcție de cifra de afaceri, comerțul are o pondere de 44,09% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (35,4%) și servicii (11,3%). Cele mai profitabile companii sunt în domeniul industriei, cu un profit de 42,6% din profitul total și o pondere a profitului de 11% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.