Cea mai recentă lucrare a celebrului artist de graffiti Banksy, pe o...

Cea mai recentă lucrare a celebrului artist de graffiti Banksy, pe o clădire devastată din Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

Renumitul artist de graffiti Banksy și-a dezvăluit cea mai recentă lucrare pe o clădire devastată de bombardamentele din Ucraina.


Banksy a postat pe Instagram o fotografie cu opera de artă, o gimnastă care face echilibristică prin moloz, în Borodianka.

Picturile murale observate în și în jurul capitalei ucrainene Kiev duc la ideea că artistul lucrează în țara devastată de război, notează BBC.

O altă lucrare, nerevendicată oficial, înfățișează un bărbat care seamănă cu Vladimir Putin, pus la pământ la judo de către un copil. Cea de-a treia lucrare, care pare a fi pictată de Banksy, înfățișează o gimnastă purtând un colar cervical, care face o reprezentație cu panglica deasupra unei găuri deschise în partea laterală a unei clădiri.

Artistul de graffiti a postat trei imagini ale picturii murale cu mesajul „Borodianka, Ucraina”.

Borodianka a fost unul dintre locurile cele mai afectate de bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei în perioada imediat următoare invaziei din 24 februarie. Soldații ruși au ocupat orașul – situat la aproximativ 48 km nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev – mai multe săptămâni în faza inițială a războiului, înainte de a fi în cele din urmă eliberat de Ucraina în aprilie. După ce orașul a fost recucerit, jurnalistul BBC Jeremy Bowen a declarat că daunele provocate de bombardamentele rusești din Borodinaka au fost cele mai grave pe care le-a văzut în Ucraina la acea vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.