Cel mai important eveniment în domeniul adopției din România ajunge și la...

Cel mai important eveniment în domeniul adopției din România ajunge și la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Alianţa România Fără Orfani (ARFO) a organizat în luna noiembrie, Summit-ul ARFO, cel mai important eveniment în domeniul adopției. Ajuns la a IX-a ediție, summitul a avut deja loc în Cluj-Napoca, București și Iași, iar pe 26 noiembrie va ajunge la Timișoara. Evenimentul cuprinde sesiuni motivaționale, dar și instruiri specifice în domeniu cu peste 60 de workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali.

ARFO 2022, sub motto-ul „Better Together”, invită toată societatea la acțiune pentru ca cei peste 46.000 de copii care nu beneficiază de grija și protecția părinților să își vadă visul împlinit: o familie permanentă dedicată bunăstării lor.

Anul 2021 a fost anul record în care s-au adoptat peste 1.600 de copii, cel mai mare număr de adopții înregistrat în România din ultimii 20 de ani. Creșterea se datorează în mare parte simplificării procedurilor de adopție, dar și a unei schimbări în cultura adopției la români, vizibilă prin creșterea numărului de adopții în rândul copiilor cu handicap sau a copiilor de vârste mai mari.

„Faptul că în ultimul an am avut cel mai mare număr de adopții din ultimii 20 de ani nu este întâmplător. Este rezultatul multor ani de muncă în modificarea legislației și implementarea coerentă a acesteia pentru care am lucrat împreună cu autoritățile publice, parlamentari și specialiști”, a transmis Liviu Mihaileanu, președinte ARFO.

Evenimentele ARFO 2022 reunesc peste 1.000 de participanți: părinți adoptivi, asistenți maternali și sociali, lucrători în ONG-uri, angajați şi directori ai DGASPC, clerici, dar și parlamentari.


Va conține sesiuni motivaționale, mărturii inspiratoare, dezbateri legate de posibilitățile de colaborare între stat și organizațiile nonguvernamentale.

În dorința de a inspira, încuraja și echipa, summitul va beneficia de prezența unor vorbitori cu vastă pregătire în domeniul adopției și plasamentului familial. Printre aceștia se numără Richard Procter – Coordonator principal „World Without Orphans” Europa, David Cleland – pastor, părinte adoptiv, Elena Tudor – președinte ANPDCA, secretar de stat, Liviu Mihăileanu – Președinte ARFO, Dr. Ana Rădulescu – Director Executiv CFCECAS, Dr. Cătălin Cîrstoveanu – Șeful secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi de la Spitalul „Marie Curie” , Corina Caba – Fondator și Director Fundația Casa Speranței, David Ile – Președinte clinica Provita, Loredana Lar – medic primar psihiatru și mulți alții.

Programul complet al evenimentului de la Timișoara poate fi consultat AICI.

Despre Alianța România Fără Orfani (ARFO)

Alianța România fără Orfani (ARFO) reunește organizații nonguvernamentale și religioase, firme, persoane publice și private având ca scop mobilizarea societății înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Membrii Alianței sunt persoane și organizații ce s-au devotat slujirii nevoilor fizice, psihice și spirituale ale copiilor aflați în dificultate, serviciile acestora incluzând adopția, plasamentul familial, asistența maternală, consilierea și prevenirea abandonului.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) este afiliată World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.