Concert inedit în cadrul proiectului cultural „Sfântul Gerard de Cenad”

Concert inedit în cadrul proiectului cultural „Sfântul Gerard de Cenad”

0
DISTRIBUIȚI

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, împreună cu Asociația culturala Pusta, Parohia Romano-Catolică Cenad și Primăria Cenad, organizează duminică, 27 noiembrie, de la ora 16, un concert al secției de Alamă.

Din program: 1. Antonio Vivaldi, concert pentru 2 trompete, interpreți Maria Vodovozova si Florinel Solonca, a. IV, cl. Conf. Univ. Dr. Sergiu Cârstea 2. Nikolai Rimski-Korsakov, concert pentru trombon, interpret Andrei Mihăiescu, a. II, cl. Cda Bogdan Dijmarescu 3. Eugene Bozza, Caprice n.1, interpret Andreea Caba, a.III, cl. Cda drd. Corneliu Meici 4. Vogan Williams, Concert pentru tuba, interpret Bogdan Mihalache, a.III, cl. Cda drd Felix Burghelea 5. Alan Hovanes, Prayer for St. Gregory, interpret Maria Pavlov, a. III, cl. Conf. Univ. Dr. Sergiu Cârstea 6. Claude Bolling, Rag Polka, interpret Maria Vodovozova, a. IV, cl. Conf. Univ. Dr. Sergiu Cârstea 7. Colinde La pian As. Univ. Dr. Victor Părău.

Artiștii Lucian Oprea și Petre Ionuțescu sunt fondatori ai asociației culturale Pusta si inițiatorii proiectului cultural „Sfântul Gerard de Cenad” în anul 2021.


Mai apoi, conferențiarului universitar Gabriel Almași s-a alăturat inițiativei și a mediat dialogul și colaborarea dintre asociația Pusta și Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Proiectul are ca invitați studenți și profesori de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, care aduc muzica clasică în actualitatea cotidiană a Cenăzenilor. Cenadul oferă studenților un loc inedit în care aceștia se pot manifesta artistic.

Ineditul acestui șir de evenimente este legat de latura cognitivă, cea a schimbului de informații dintre studenți – profesori și public,de elemente specifice învățării prin comunicare și interacțiune. Unele reprezentări sunt „concerte – lecție”, adică concertele sunt însoțite de lecții de istoria muzicii sau de povești menite să dezvolte interesul și înțelegerea fenomenelor muzicale la care lua parte publicul.

Situată în zona de vest a țării, localitatea Cenad are un trecut cultural important și mulțumită Sf. Gerard, care acum 991 de ani a devenit primul episcop de Cenad. În cadrul episcopiei funcționa și o școală, în care alături de studiile teologice se studia și muzica. De asemenea, Cenadul se află în imediata vecinătate a orașului Sânnicolau Mare, locul în care s-a născut unul dintre cei mai mari compozitori ai secolului XX, Béla Bartók, profund marcat de meleagurile sale natale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.