Dan Diaconu, despre scandalul Fântânii cu Pești: Aspectul de vas de ceramica...

Dan Diaconu, despre scandalul Fântânii cu Pești: Aspectul de vas de ceramica vândut în târg de comuna este meritul exclusiv al celor ce au “deblocat” proiectul în acești doi ani

6
DISTRIBUIȚI

Consilierul local PNL Dan Diaconu, fostul viceprimar al Timișoarei, a lămurit, astăzi, într-o postare pe Facebook, câteva lucruri în scandalul izbucnit după inaugurarea Fântânii cu Pești, mulți timișoreni fiind nemulțumiți că după reabilitare aceasta avea culoarea somon fume sau oală de ceramică.

” Aspectul de vas de ceramica vândut în târg de comuna, sau somon-fume cum a mai fost numit, al reabilitării este meritul exclusiv al celor ce au “deblocat” proiectul în acești doi ani.


În ciuda informațiilor date “pe surse”, cu domnule așa era proiectul celor dinainte”, a scris Diaconu.

Liberalul a explicat că starea de degradare a impus în 2019 lucrările de reabilitare și că în caietul de sarcini se preciza foarte clar că se vor face doar lucrări de intervenție și aveau ”ca scop reabilitarea construcției din punct de vedere structural, al finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, ̆ ̧ ”.

Dan Diaconu a citat și din avizul Direcției pentru Cultură în care se afirma că ”asupra elementelor fântânii se va interveni doar prin curățarea acestora prin metodele specifice, funcție de stadiul degradărilor prin curățare sau decapare, stabilite în baza unor probe prealabile, se vor face înlocuiri ale materialelor necorespunzătoare cu care s-a intervenit în timp, ornamentele se vor curăța cu grijă prin metode specifice stabilite în baza unor teste prealabile și completa unde este cazul”.

”Cine a supravegheat execuția, verificat, ales culori de acest gen, în diverse instituții, cred că e simplu de intuit. Sunt doi ani de când avem o nouă administrație”, a concluzionat Diaconu.

6 COMENTARII

 1. Sigur, dom’ vice! Senzaționala fântână cu pești, făcută sub regimul sovietic, cu steaua în cinci colțuri, „simbol al orașului” care, cică, a scăpat țara de comuniști. Vă dați seama cât sunteți de ridicoli?

  • Da e un simbol al oraşului, al copilăriei noastre, indiferent când a fost făcută. Mai comunişti sunt neomarxiştii. Usr-iştii au pus comunişti în Consiliul Local Timişoara! Aşa că nu mai deschideţi gura Usr-işti ipocriţi şi incompetenţi!

 2. Arhitectii lui Fritz, Almajan si Negrisanu, au avut vreo contributie la aspectul acestei fantani ? In campania pentru primarie se dadeau loviti ca fost administratie nu stie sa faca, acum au venit ei si fac mult mai rau ! Piatra de pe fatada Operei e pusa si aia gresit ! Doua greseli uriase in Piata Victoriei : fatada Operei si fantana cu pesti ! Fritz, e cineva responsabil de aceste aberatii ? Esti in stare sa ne arati cine a gresit ? Isi da cineva demisia dupa asa ceva ? Nimeni, nimic ? Totul e bine la etajul 2 ?

  • No hate!
   Asta este țara noastră (din păcate)!
   Te dai cu părerea, critici, judeci! Toate fără a verifica despre ce vorbești!
   Dar „just me” nu e stres, mai sunt ca tine mulți, mulți de tot! De aceea a durat și reabilitarea fântâni ani de zile cu modificări nesemnificative!
   Pt. că majoritatea sunt ca tine VORBE MULTE fără a ști ceva!

 3. Astia au ingradit acolo sa nu se vada ce fac ei, vas pun eu ca si-au bagat pl in el mojument istoric, l-au ras vomplet si au facut altul. Asa ca muwe la toti fraierii care inca mai tin cu istoria si cred in basme. Realitatea bate filmul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.