Decizia comisiei FRF după ce „U” Cluj a încălcat regulamentul în derby-ul...

Decizia comisiei FRF după ce „U” Cluj a încălcat regulamentul în derby-ul cu Poli Timişoara din Liga I feminină. Clasamentul acum

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Femina / Facebook

Derby-ul elitei feminine dintre „U” Cluj şi Poli s-a încheiat cu scorul de 2-0 pe teren pentru ardelence. Aşa cum Pressalert.ro a anunţat după cel joc, campioana – echipa gazdă – a încălcat regula legată de obligativitatea de a avea permanent două junioare pe teren. Oficialii bănăţencelor au făcut contestaţie iar după o mică amânare Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a dat azi singurul verdict posibil în acest caz: victorie cu 3-0 pentru alb-violete!

Meciul s-a disputat în runda a 6-a, pe 22 octombrie, la Iclod (CJ). Gafa staff-ului relativ nou al gazdelor a survenit în minutul 68, când junioara accidentată – Simona Sigheartău – a fost înlocuită cu Janessa Staab.


La acel moment „U” mai avea o singură jucătoare U19 pe teren (Cristina Botojel). 17 minute mai târziu la clujence a mai fost făcută o dublă schimbare şi introduse două jucătoare tinere, dar greşeala era deja făcută.

La nivelul Ligii I, federaţia cere ca echipele să aibă permanent două jucătoare sub 19 ani pe teren iar încălcarea regulii duce la pierderea jocului la masa verde.

Hotărârea de azi e extrem de importantă, căci practic schimbă clasamentul la vârf. Multipla campioană Universitatea Cluj era lideră după victoria directă cu Politehnica Femina, având trei puncte peste timişorence – 21 faţă de 18. La ora redactării acestei ştiri pe site-ul dedicat competiţiei FRF încă nu se efectuase modificarea în urma deciziei. Cert e că noul lider al campionatului va fi Politehnica Timişoara, cu 21 de puncte, în timp ce ardelencele vor fi cele care vor „cădea” pe 2 cu 18 puncte după şapte partide.

Poli, care în runda trecută a învins-o pe Banat Girls (Comloşu Mare) cu 2-0, joacă duminică, la 11, pe „Ştiinţa”, cu Fair-Play Bucureşti, în etapa a 8-a a Ligii I.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.