Decizie definitivă a instanței: firma consilierului local USR Aida Szilagyi a construit...

Decizie definitivă a instanței: firma consilierului local USR Aida Szilagyi a construit ilegal un bloc

2
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat soluția definitivă în procesul în care vecinii useristei Aida Szilagyi au cerut instanței de judecată să anuleze autorizația de construire prin care doamna în cauză și soțul său au transformat ilegal o casă unifamilială în bloc cu nouă apartamente, a transmis renasterea.ro.

După ce, în 14 iunie 2022, Tribunalul Timiș le-a dat câștig de cauză reclamanților, Curtea de Apel Timișoara a confirmat astăzi verdictul inițial.

„Respinge recursurile formulate de recurenţii-pârâţi MUNICIPIUL TIMIŞOARA, prin PRIMAR, PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA, SZILAGY SORIN NICOLAE şi SZILAGY AIDA-SORINA, împotriva sentinţei civile nr. 534/14.06.2022, pronunţată în dosar nr. 2158/30/2018, de Tribunalul Timiş, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi PÂRVU COSMIN ALEXANDRU şi PÂRVU MIHAELA LAVINIA. Obligă recurenţii-pârâţi să plătească intimaţilor-reclamanţi suma de 5849,94 cheltuieli de judecată în recurs. Respinge cererea recurenţilor-pârâţi de acordare a cheltuielilor de judecată efectuate în recurs, ca neîntemeiată.


Definitivă. Pronunţată azi, 28.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre 1185/2022 28.11.2022”, spune decizia Curții de Apel Timișoara, publicată pe www.portal.just.ro.

Conform anchetei jurnalistice realizată de renasterea.ro, în urma unei cereri adresate, în toamna anului 2006, Primăriei Municipiului Timișoara (PMT), soțul Aidei, Sorin Szilagyi, a intrat în posesia certificatului de urbanism nr. 6969/22.11.2006, care urma să fie utilizat de cei doi pentru obținerea unei autorizații de construire în vederea etajării și extinderii casei cu parter și mansardă (P+M) existente pe strada Rapsodiei nr. 13 (zona Braytim), rezultatul preconizat fiind o casă familială cu parter, două etaje și o mansardă (P+2E+M). Încă din acea fază apărea o neconcordanță flagrantă în cuprinsul certificatului de urbanism. Astfel, la secțiunea „Regimul tehnic”, se menționa că, potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat prin HCLT 210/1999, regimul de înălțime maxim admis era de subsol plus parter plus două etaje (S+P+2E), în contradicție cu permisiunea acordată familiei Szilagyi de a edifica și o mansardă peste cele două etaje.

Sursa foto: renasterea.ro

2 COMENTARII

  1. Fritz, cum iti plac tie toti astia care incalca legea. Clubul select al apropiatilor : unul codamnat, altul a construit un bloc in loc de case , acum vine arhitectul sef care a fost scolit de Tender, altule Negrisanu care sta la doua capete : isi aproba singur proiectele, dar o face pe ascuns sa nu se vada. Nemernicia acestei administratii intrece orice masura. Ilegalitati pe fata ale unor oameni pentru care legile sunt un obstacol in calea intereselor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.