Directorul șpăgar din CNAIR: ”Sună-mă când mai rămâi în pană așa !...

Directorul șpăgar din CNAIR: ”Sună-mă când mai rămâi în pană așa ! Îi iau pă ăștia în p..lă, le dau bani, că io le dau, dă-i drecu de aici!”. Ce intervenții a făcut la DRDP Timișoara

1
DISTRIBUIȚI
florea dascalu

Dascălu Florea, fostul director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), făcea orice pentru a rezolva problemele celor care-i dădeau șpagă, reiese din dosarul aflat acum pe rolul Tribunalului Arad după ce DNA Timișoara l-a trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupție.

Discuțiile interceptate de anchetatori au scos la iveală că Dascălu a intervenit inclusiv la conducerea DRDP Timișoara pentru ca denunțătorul, Marius Cosma, patronul firmei Tradeco Holding SRL, să primească lucrări suplimentare de tăiere a lăstărișului de pe marginea drumului. O prima intervenție a fost făcută de directorul din CNAIR în luna mai, la scurt timp după ce a primit un plic cu 10.000 lei, pe terasa unui hotel din Ineu, județul Arad, acesta sunând-o pe Nicoleta Pordea, directoarea direcției.

Dascălu Florea: Nicol, vezi că eu sunt pă la tine pă teritoriu pe aicea într-o…revizie specială

 Pordea Nicoleta: Da

Dascălu Florea:   Pă la Arad pe aici…la o partidă.


Și am văzut că nu prea-i…tăiată iarba pă aicea, poate dai și tu niște comenzi

  Pordea Nicoleta: Da, sigur, sigur!

Ulterior, directorul de la CNAIR i-a promis omului de afaceri că-i va trimite toate informațiile din caietele de sarcini pentru licitațiile următoare pentru activități de estetică rutieră, pentru a-i crea acestuia un avantaj. Ulterior, Dascălu i-a transmis de cinci ori informații confidențiale, nedestinate publicului, inclusiv pentru direcțiile de drumuri Craiova și Brașov.

Când denunțătorul s-a plâns că a primit prea puțin de lucru, directorul de la CNAIR a intervenit imediat și a cerut directorilor să suplimenteze lucrările, iar când i s-a spus că nu mai sunt bani, le-a cerut să facă noi cereri și vor primi. Așa reiese din dialogul purtat de Dascălu cu directorul DRDP Timișoara.

Pordea Nicoleta: Alo !

Dascălu Florea: Ce faci domnișoară?

Pordea Nicoleta: Sunt în concediu…

Dascălu Florea: Bravo ! Și io tot în concediu, da uite că tot mă preocupă, soarta, țării.  Auzi, tu nu i-ai dat lu prietenu ăsta a meu cantități la   iarbă, mă, să cosească?

Pordea Nicoleta: Cum să nu?  și o și cosit. Pe toată.

Dascălu Florea: Păi … păi na, mai dăi, că el e disponibil.

Pordea Nicoleta: Nu mai am bani.

Dascălu Florea: Păi cere și ți se va da !

Pordea Nicoleta: Am cerut !

Dascălu Florea: Unde i-ai cerut?

Pordea Nicoleta: Păi nu v-am făcut atunci hârtie și v-am cerut șaizeci și mi-ați dat cinșpe..?

Dascălu Florea: Bine, mai dă-mi odată că vineri sunt la birou.

Pordea Nicoleta: Binee !

Directorul din CNAIR a făcut intervenții similare și la directorul de la DRDP Cluj, ulterior spunându-i denunțătorului ”Da tu sună-mă când mai rămâi în pană așa ! Îi iau pă ăștia în p..lă, le dau bani, că io le dau, dă-i drecu de aici!”, iar după o altă intervenție în care l-a recomandat pe denunțător ca ”prietenul meu”, directorul din CNAIR l-a îndemnat din nou ”Băga-mi-aș p..la-n gura lui! Să mă suni de-acuma-n-coace! Păi nu-i dau eu în pix bugetul și cu banii ?”.

Audiați, atât Dascălu, cât și directorii regionalelor de drumuri au recunoscut discuțiile purtate și intervențiile făcute.

1 COMENTARIU

  1. da, ar fi tare pacat daca se trezesc astia „slujbasi publici” intr-o zi asa singuri pe strada si brusc nu mai sunt singuri, ci au o caramida lovita in cap

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.