Escroci reținuți după ce au înșelat un bătrân în vârstă de 90...

Escroci reținuți după ce au înșelat un bătrân în vârstă de 90 de ani. Ce metodă au folosit

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Timișoara au reținut ieri doi bărbați, în vârstă de 28 și 30 de ani, bănuiți de „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune”.

„În fapt, la data de 10 martie 2022, polițiștii Biroului Investigații Criminale Timișoara, au fost sesizați de un bărbat, în vârsta de 90 de ani, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla în proximitatea Pieței 700 din municipiul Timișoara, ar fi fost abordat de către două persoane de sex masculin care, sub pretextul că vor să construiască un spital, l-au convins să le împrumute suma de 1.000 de lei.


Ulterior, cele două persoane necunoscute l-au însoțit pe bărbatul, în vârstă de 90 de ani, la un bancomat din apropiere, iar după ce acesta a tastat codul PIN, unul dintre ei ar fi sustras suma de 5.000 de lei, eliberată de bancomat, după care s-au îndepărtat într-o direcție necunoscută”, a transmis IPJ Timiș.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat doi bărbați, în vârstă de 28 și 30 de ani, bănuiți de comiterea faptelor, și i-au surprins joi în timp ce încercau să părăsească țara prin vama Borș, din județul Bihor, ambii fiind conduși la sediul Poliției Municipiului Timișoara pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbaților și recuperării prejudiciului în totalitate.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.