Două noi expoziții prezentate de Casa Artelor din Timișoara

Două noi expoziții prezentate de Casa Artelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Două noi expoziții vor fi prezentate publicului în următoarele zile la Casa Artelor, care vor fi găzduite de galeriile Pygmalion și Subterana.

Prima dintre acestea, „Zestral”, care îi are drept protagoniști pe Nada Pittner Stojici și Tiberiu Pittner, va avea vernisajul joi, 17 noiembrie, la ora 19:00, și va putea fi vizitată până în 13 decembrie.

„«Zestral» povestește despre straturi de zestre ale existenței noastre, despre buchetul de trăiri care au făcut ca uneltele să făurească, despre pământul pe care ne-am zămislit, despre fragmente din poveștile copilăriei, despre joc, stăruință, stări, fragilitatea ființei și timp. «Zestral» pentru că ne găsim recunoscători să descifrăm simbolurile străbunilor, «Zestral» pentru că drumul nostru prin forme și culori continuă cu fiecare an de parcurs în muncă și căutare, «Zestral» – pentru că nou și vechi aduce bucuria drumului spre mai departe.


Vă așteptăm cu dor să unim timpul, să povestim cu bucurie de cum eram, de cum suntem și cu credință vom merge mai departe cu ajutor Divin”, lămurește Tiberiu Pittner mesajul expoziției.

Câteva zile mai târziu, miercuri, 23 noiembrie, un demers artistic special, intitulat „TOTALITATEA FORME…LOR: ARThitectură, DESIGN, SCENOgrafie, ETNOsculptură” –  o expoziție semi/retrospectivă realizată de Mihai C.Donici, va fi vernisată, începând cu ora 18:00, în galeria Subterana. Și această expoziție evidențiază încă o dată, așa cum însuși artistul subliniază, că „preocuparea pentru forme clare, unitare, aproape pure, constituie o constantă, continuă, obsesivă. Lumea imaginată de arhitecți, designeri, artiști ai formelor, poate fi aproape ideală, trans…formală”. Flautistul Vlad A. Colar va fi prezent la întâlnire cu un recital de piese clasice și contemporane.

Expoziția va fi deschisă până în 16 decembrie și în acest interval vor incluse mai multe evenimente, precum un spectacol de teatru inspirat de „Jurnalul unui Geniu” de Salvador Dali și interpretat de actorul Levente Kocsárdi, în ultima zi a expoziției, și tururi ghidate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.