Formația Syn Ze Șase Tri a susținut câteva concerte de lansare a noului material discografic, „Ultimu’ Lup”, unul dintre aceste evenimente având loc la Casa Tineretului din Timișoara. Albumul este o continuare a poveștii începute cu primul album de studio, „Între două lumi”, lansat în 2011, continuat de „Sub semnul lupului” în 2012, „Stăpîn peste stăpîni” în 2015 și „Zăul Moș” în 2017, toate lansate sub labelul italian Aural Music.
„De la început ca și compozitor principal mi-am dorit să creez o poveste fictivă bazată pe mitologia patriei noastre, fiecare melodie fiind ca un episod, fiecare album fiind un sezon din film. Ei bine, acest «sezon» este locul în care lucrurile au o întorsătură foarte sângeroasă și, părțile simfonice au fost făcute de această dată puțin mai subțiri, tocmai pentru a face muzica mai aspră și mai agresivă. Sunetul general, știam că va fi agresiv. Dar cel mai important a fost să se creeze sentimentul pe care fiecare parte a melodiilor trebuie să îl transmită, fiind un produs conceptual. Pentru noi provocarea a fost să recreăm senzațiile, sentimentele și chiar emoțiile pe care dacă închizi ochii și asculți, să-ți poți imagina cu capacitățile tale cum ar fi acolo, în mijlocul acțiunii, iar muzica să accentueze întregul act al imaginației. Prin urmare, fiecare element pe care îl auzi, și cu siguranță dacă asculți albumul de mai multe ori, vei descoperi noi semnificații, elemente noi și imaginea de ansamblu devine din ce în ce mai clară și mai bogată cu fiecare ascultare. imediat după ce am terminat munca la «Zăul Moș», aveam deja câteva idei pentru acest nou album. Odată cu trecerea timpului, am reușit să terminăm pe rând câte o piesă, iar în 2019 albumul era în mare parte gata să fie înregistrat. Dar pandemia a venit și ne-a stricat toate planurile. În următorii doi ani care au urmat, având mai mult timp decât de obicei, cu toate blocajele și toate situațiile, am rafinat ideile și am mai compus câteva piese. La sfârșitul anului 2021 am început să lucrăm la tobe, iar ulterior am reușit să terminăm toată producția la sfârșitul lunii iulie a acestui an“, ne-a declarat Alex Corb Mihai, din partea formației.
Melodie omagiu pentru Gabriel Mafa
Anul trecut, casa de discuri germană Prophecy Productions a lansat albumul „Zău”, ultimul disc al timișorenilor de la Negură Bunget.
Materialul discografic este moștenirea bateristului și creierului formației, Gabriel „Negru“ Mafa, care a trecut în neființă la vârsta de 42 de ani, în urma unui atac de cord, pe 21 martie 2017. Noul album al celor de la Syn Ze Șase Tri conține o piesă dedicată regretatului muzician.
„Sentimentul general este unul agresiv, iar versurile spun o poveste de luptă, dezgust și durere în același timp, fiind sentimentele personajului principal, albumul fiind în aceeași manieră teatrală, cu lupi, vârcolaci și alte creaturi și personaje mitologice. Dr pe lângă toate acestea, am decis să închei acest capitol cu un omagiu adus fostului meu coleg de la Negură Bunget (Gabriel «Negru» Mafa) care s-a stins din viață în 2017, prin piesa care poartă chiar numele «Negru». Premergător lansării, am reușit să lansăm și un material video pentru piesa de titlu a albumului. Băieții de la Manderseit Pictures au făcut o treabă grozavă și au recreat o atmosferă rece și sumbră care este în concordanță cu întreg conceptul. Pentru cele 4 albume anterioare pentru partea vizuală, am lucrat cu Jan Yirlund de la Drakgrove Design, care a făcut o treabă grozavă cu imaginile și lucrările de artă, dar pentru acest album am decis să lucrăm cu Sergiu Zegrean, care a făcut o treabă minunată. Pentru acest album, am lucrat în studioul CatWorks, din Timișoara, studioul lui Mihai «Mtz» Neagoe“, a mai adăugat Alex Corb Mihai.
Formația Syn Ze Șase Tri a luat naștere în 2007 la Timișoara și este alcătuită din Alex „Corb” Mihai – guitar & vocals, Istvan „Moș” Lengyel – guitar, Dan Tarcea – bass guitar, Paula Gherasim – keyboards & violin, Andreea Vlaicu – vocals, keyboards & pan flute, Dragoș „Dadu” Tigaeriu – vocals, Florin „Șuier” Costăchiță – vocals, Mihai „Lycan” Deliu – vocals și Mihai Pușcașu – drums. Concertele de lansare a noului disc au avut loc la București, Timișoara și Cluj iar turneul de promovare a a materialului discografic va continua și anul viitor.
„Concertele au fost faine și reușite, și publicul receptive ca de fiecare dată. Am avut ca invitați trupele Abstract Grave și Vathos la București, Weepin Assault și Creepy Willie la Timișoara, și Fittonia la Cluj. Ce m-a bucurat în mod special, a fost să văd că în Timișoara, a apărut o nouă generați e de ascultători de rock, m-am bucurat să văd că acest loc, FITT sau Casa Tineretului are deschidere pentru realizare de evenimente de acest fel, și poate cel mai mult, mă bucură faptul să văd ca Timișoara continuă să producă trupe noi care au potențial. Și când zic asta mă refer direct la trupa Weeping Assault din Timișoara, pe care vă încurajez și să îi susțineți. Merită!“, a mai adăugat Alex „Corb” Mihai.