Fost director de penitenciar, reținut pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop...

Fost director de penitenciar, reținut pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1386015945">
Horia Ștefan Chiș

Fostul director al Penitenciarului Baia Mare și psihologul închisorii au fost reținuți pentru mai multe infracțiuni. Fostul director ar fi pretins favoruri sexuale unei polițiste, iar psihologul l-a susținut.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de luni, a lui Horia Ștefan Chiș, ofiţer de poliție, fost director al Penitenciarului Baia Mare, cercetat pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă și şantaj, toate în formă continuată și a Angelei Carmen Kozma, ofițer de poliție, psiholog la Penitenciarul Baia Mare, cercetată pentru şantaj în formă continuată

În perioada 2020 – 2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, Chiş ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei, transmite DNA.

Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională, Chiş ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la șase – șapte zile de îngrijiri medicale.

Actele de violență s-ar fi produs chiar în biroul directorului.

Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, Chiş ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit.

În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de Kozma, psiholog în cadrul penitenciarului.

Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, Chiş ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare pentru distrugerea credibilității acesteia.

Chiş și Kozma urmează să fie prezentați marți Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.