Imaginile câștigătoare în concursul „Cea mai frumoasă casă din Banat”, ediția a...

Imaginile câștigătoare în concursul „Cea mai frumoasă casă din Banat”, ediția a treia

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-333615814">
Casă din Biled

La începutul lunii trecute, Muzeul Național al Banatului a inițiat cea de-a treia ediție a concursului de fotografie „Cea mai frumoasă casă din Banat”, adresat fotografilor profesioniști și amatorilor, copiilor sau adulților, urmând ca un juriu să aleagă 12 fotografii care să intre în finală și să decidă clasamentul final.

Cea mai frumoasă casă din Banat a acestei ediții este o casă veche din Biled, cu un frumos fronton baroc, în stil rustic, care a întrunit 307 voturi și a fost realizată de Simona Cintar. Locul al doilea, o proprietate rezidențială imortalizată de Alina Stoica, este tot o casă veche cu o fațadă frumos decorată în același stil al secolului al XIX-lea, iar cel de-al treilea loc a fost adjudecat de Gabriel Ilion, care a surprins în imagine o casă bătrânească renovată, fără a-i modifica elementele definitorii. Gara din Băile Herculane, „casa Margit”, o casă din Racovița și casa parohială din Deta s-au clasat pe următoarele patru locuri iar din ultimele cinci case calificate în finală, patru sunt din mediul rural.

Premiile constă în cărți și obiecte de artă în valoare de 15.000 lei, și sunt împărțite astfel: locul I – 5.000 lei; locul II – 4.000 lei; locul III – 3.000 lei; mențiuni – 3.000 lei, iar cele 12 fotografii care s-au calificat în finală vor reprezenta câte o pagină din calendarul Muzeului Național al Banatului din anul 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.