Istoria industriei din Banatul de Munte, în expoziție la Timișoara

Istoria industriei din Banatul de Munte, în expoziție la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului din Timișoara găzduiește expoziția itinerantă de foto-documente „Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte”, care propune o incursiune în istoria industrială a acestei regiuni, prezentând istoria industriei zonei, dar și tradiția și cultura multietnică a acesteia.

Imaginile inedite din cadrul expoziției redau evoluția centrelor urbane metalurgice din Caraș-Severin, Reșița devenind cel mai cunoscut dintre ele, atât din punct de vedere al produselor fabricate, cât și din punct de vedere al intensității vieții industriale.


Patrimoniul industrial și tehnic al Banatului Montan este unul mai puțin cunoscut publicului, expoziția reprezentând o șansă de cunoaștere a acestuia, sub toate aspectele evoluției sale.

Expoziția este organizată de Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm și  promovată de către Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, și va avea vernisajul marți, 22 noiembrie, de la ora 17:00, în mansarda B2 a bastionului Theresia, ea urmând a fi prezentată de dr. Dacian Rancu, managerul muzeului cărășean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.