Muzeul sătesc din Sintești, reabilitat de voluntarii „Acasă în Banat” FOTO

Muzeul sătesc din Sintești, reabilitat de voluntarii „Acasă în Banat” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1165361582">

O nouă campanie în care asociația „Acasă în Banat” va beneficia de sprijinul voluntarilor, va fi organizată sâmbătă, 26 noiembrie, la muzeul sătesc din Sintești, care aparține de comuna timișeană Margina. Clădirea care adăpostește muzeul în care au fost adunate diferite obiecte donate de localnici, este cea a fostei primării iar numărul celor interesați să-l viziteze este din ce în ce mai mare.

Acoperișul clădirii este însă deteriorat, în încăperi s-a infiltrat igrasia și a căzut tencuiala iar toaleta este  veche și improprie pentru un număr mare de vizitatori. Asociația „Acasă în Banat” și-a propus, cu ajutorul voluntarilor,  să monteze o fosă septică modernă și să refacă toaleta, să repare acoperișul, să asaneze pereții și să zugrăvească interiorul, urmând ca la primăvară să refacă exteriorul, iar primăria Margina s-a angajat să asigure o mare parte din materialele necesare. Intervențiile sunt absolut necesare, pentru protejarea exponatelor, care riscă să se degradeze din cauza condițiilor improprii de expunere.

Acțiunea începe sâmbătă dimineață, la ora 8:00, asociația asigură transportul voluntarilor de la Timișoara la Sintești, iar echipa „Mic dejun la Margina” va pregăti pentru aceștia o masă tradițională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.