Muzica pierdută a orașului Timișoara se regăsește pe vinilul Lost Tapes

Muzica pierdută a orașului Timișoara se regăsește pe vinilul Lost Tapes

0
DISTRIBUIȚI

Lansarea celei de-a doua compilații a proiectului Lost Tapes, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Mononom, a adunat la fața locului un public numeros, seara cu pricina fiind o șezătoare la care au asistat deopotrivă diverși muzicieni care au activat pe scena locală de-a lungul anilor dar și o serie de curioși, mulți dintre aceștia din urmă oarecum nedumiriți inclusiv de noțiunea de vinil. Din fericire, și ei au avut parte de …o seară culturală.

Prima ediție a acestui proiect s-a materializat printr-un triplu vinil sub genericul „LOST TAPES – muzica pierdută și regăsită a anilor ‘90” care conține melodii interpretate de AIM, Arpad Kajtar, Baraka, Confuz, COROZIV, Daniel Silvian Petre, De comun acord, Era Ticăloșilor, Implant Pentru Refuz feat. Toni Dijmărescu, Oranj, Screaming Heads și Scrum. La lansarea primului vinil Lost Tpes care a avut loc la Casa Tineretului, publicul a avut parte de prezentare generală a acestui proiect, proiecția documentarului „Swamp City”, o discuție în care organizatorii și-au propus ca membrii formațiilor care au apărut pe această compilație să povestească publicului amănunte inedite despre anii cu pricina și recitalul formației Burning Table.

Evenimentele care au precedat lansarea celui de-al doilea vinil din această colecție – desfășurate în lunile trecute – au inclus recitaluri live. Cu toate acestea… la lansarea oficială a Lost Tapes volumul doi, melomanii n-au avut parte de niciun concert live. Din păcate. Desigur, o bună parte din trupele care sunt prezente pe acest vinil nu mai activează în zilele noastre. Însă… ar fi fost frumos ca la lansarea oficială a acestui proiect – atât de binevenit în scena locală – spectatorii să fi avut parte de un …zdrăngănit de chitară, ceva. Dacă nu mai mult. Pe de altă parte, amatorii de party au fost răsplătiți cu seturile susținute de Alex Gondoci, PnaL DJ set (Bibanu & Dr.Dan) și Alex Iovan.

Pe vinilul editat în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului Lost Tapes se regăsesc Făt Frumos, Melting Carousel, Rubik’s Cube, Dian, SART, Pandora, PNAL și Stone Fixion.


Ca și primul volum, și cel de-al doilea vinil Lost Tapes a fost dezvoltat la inițiativa Viniloteca, de Noi Re-Creăm și Muzicon, iar pentru cei care nu au ajuns la evenimentul de lansare, vinilul poate fi cumpărat aici.

Foto: Seba Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.