Naţionala feminină de baschet, umilită de reprezentativa Ungariei în sala „Constantin Jude”....

Naţionala feminină de baschet, umilită de reprezentativa Ungariei în sala „Constantin Jude”. Jocul a contat pentru preliminariile EuroBasket 2023

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frbaschet.ro

„Acvilele” s-au făcut de râs la Timişoara, suferind un eşec categoric în jocul cu vecinele din Grupa C a FIBA Women’s EuroBasket 2023 Qualifiers. A fost România – Ungaria 40-99, ieri seară, în „ponosita” „Olimpia”, din Timişoara.

La final antrenorul Dan Calancea s-a plâns că au fost jucătoare care au refuzat selecţionarea. Pentru conformitate, pe sferturi s-au înregistrat rezultatele: 4-32, 10-24, 14-18, 12-25.

Virag Kiss, de la unguroaice a fost coşghetera întâlnirii, cu 24 de puncte.


Pentru România Katy Armanu, cu nouă puncte, a fost cea mai bună marcatoare.

Sâmbătă România pleacă spre Islanda, unde va juca duminică, 27 noiembrie, de la ora 18.30 (FIBA TV).

”Din păcate, jucătoarele noastre sunt în marea lor majoritate lipsite de experienţă şi acest lucru cred că s-a văzut foarte mult. Sunt şase jucătoare tinere care au debutat în naţionala de senioare a României în această seară. Aşa cum spuneam şi înainte de meci, în acest moment este o diferenţă foarte mare între noi şi naţionala Ungariei, dar dacă se are răbdare cu această generaţie de jucătoare tinere cred că în câţiva ani se poate construi ceva solid. Aşa a făcut şi adversara noastră din această seară, care se bazează pe o echipă construită şi omogenizată încă de la junioare. Aşadar, în ciuda faptului că am pierdut categoric în această seară, personal am încredere în aceste tinere. Deşi le-am spus înainte de joc că nu există nici un fel de presiune şi să aibă atitudine, să joace fără trac, fetele au început foarte timorate, lipsa lor de experienţă şi de meciuri internaţionale spunându-şi cuvântul”, a declarat Dan Calancea.

România e pe locu 3 în grupă cu o victorie şi două eşecuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.